ОСТАННІ НОВИНИ

Активістам погрожують ув’язненням за запуск повітряних кульок з портретом Януковича

|

Влада продовжує фабрикувати абсурдні звинувачення щодо громадських активістів Євромайдану. Зокрема, її представники погрожують громадським активістам великими строками покарання за запуск повітряних куль з портретом президента. Про це заявив координатор Громадянської Ініціативи «Третя Українська Республіка» у Рівному Сергій Штурхецький, інформує прес-центр Третьої Української Республіки.

«Тиск з боку влади на учасників рівненського Євромайдану триває ще з 22-го листопада, коли розпочалися акції протесту у місті. Приміром, щодо громадських активістів, які відправили повітряні кулі з портретом Януковича так би мовити «в космос», вже зараз начальник міської міліції коментує, що це серйозне правопорушення, яке може загрожувати до 5 років ув’язнення! Робиться це на підставі заяви до міліції від «небайдужих» рівнян. Мовляв, ця акція образила їхні почуття та порушувала громадських спокій. З цього приводу вже було допитано трьох активістів. Міліція кваліфікує їхні дії як грубе порушення громадського спокою», – розповів він.

На думку Штурхецького, це свідчить про повний правовий нігілізм рівненських правоохоронців. Також, за його словами, фіксувалися непоодинокі випадки тиску на студентську молодь з боку керівництва вузів Рівненщини, оскільки в більшості з них були створені страйкоми. Крім цього, надходила інформація про побиття і залякування студентських активістів.

«Довіра до правоохоронних органів у суспільстві вкрай низька, тому, звичайно, далеко не всі пишуть відповідні заяви до міліції. Тому ми можемо тільки здогадуватися про реальний масштаб цих кримінальних і напівкримінальних розборок з громадськими та студентськими активістами», – зазначив він.

За повідомленням Штурхецького, до наступу на активістів та на місцеве самоврядування вже підключилася і прокуратура.

«Прокурори масово подали позови до адмінсуду про скасування деяких рішень місцевих рад, а також по факту звернень деяких міськрад, в тому числі і Рівненської міськради, щодо необхідності відставки уряду Азарова та щодо вивішення прапору Євросоюзу над органами місцевої влади. Така позиція прокуратури дуже дивна. Вони не можуть пояснити чого і навіщо це роблять. Кажуть: «Рознарядка така». Вже є 23 рішення суду, які йдуть під копірку, згідно яких міськрада не має права робити звернення, тому що це нібито не передбачено в її діяльності. Така реакція – це, звичайно, повний абсурд», – заявив він.

Нагадаємо, що у неділю 29 грудня на Майдані у Києві відбудеться Народне віче “Солідарність проти терору», основною вимогою якого має стати припинення владою тиску та розправ над активістами Євромайдану по всій країні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *