ОСТАННІ НОВИНИ

58 сиротам та дітям, позбавлених батьківського піклування, відновили права на отримання соцзабезпечення

|

Органами прокуратури Львова цьогоріч поновлено права 58 сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Львова.

Завдяки втручанню прокурорів захищені права таких дітей на належне соціальне забезпечення та встановлені законом пільги.

До прикладу, за результатами розгляду подання прокуратури Залізничного району,   9 учням-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, Львівський технікум м’ясної та молочної промисловості виплатив передбачену законодавством щорічну допомогу на придбання навчальної літератури. Заклад заборгував дітям загалом 15 тис грн., і лише після реагування прокурора вони отримали ці кошти.

Крім цього, за поданням  прокуратури району, поновлено права 6 вихованців Міжрегіонального центру професійно-технічної освіти, художнього моделювання і дизайну, яких неправомірно позбавили стипендій. Таким чином, учням виплачено понад 3 тис. грн.

Водночас реагували прокурори  і на  порушення  житлових та майнових інтересів соціально незахищених категорій дітей. Зокрема, за такими фактами у поточному році розпочато 3 кримінальні провадження.

Загалом, на усунення порушень законодавства у сфері захисту прав неповнолітніх  органами прокуратури Львова цьогоріч внесено 9 подань, за результатами розгляду яких  до відповідальності притягнуто 7 посадовців органів місцевого самоврядування та поновлено права 58 дітей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *