ОСТАННІ НОВИНИ

За вивішені поруч прапори України та ЄС депутату шиють «наругу над державними символами»

|

Проти депутата Тернопільскої обласної ради Степана Барни порушено кримінальне провадження за «наругу над державними символами». Про це повідомляє Третя Українська Республіка.

«Над спорудою Тернопольскої обладміністрації було вивішено прапор України та ЄС, за що на мене Управлінням МВС було порушено провадження за начебто наругу над державними символами, а також ще одну справу – щодо блокування доріг», – повідомив сам Барна.

За словами депутата облради, представника Громадянської ініціативи «Третя Українська Республіка», проти нього також були заведені справи щодо зловживання службовим становищем стосовно представників місцевих рад, які були причетні до організації виїзду протестувальників на Євромайдан у Київ. Крім того, на активістів Володимира Стаюру, Марію Чашку та Марію Бабюк відкрито провадження щодо блокування державних установ.

«На мою думку, влада усвідомила, що прямий розгін акцій протесту – це хибний шлях, який призводить до ще більшої масовості протесту. Тому вони перейшли в формат залякування учасників акцій на місцях. Це робиться аби обезкровити потенційне підсилення учасників акцій протесту в столиці. Залякування, побиття активістів, підпали автомобілів, кримінальні справи щодо представників органів місцевого самоврядування – це одна з технологій, яка має на меті деморалізувати учасників акцій. Але, я бачу, що це тільки мобілізує людей. І негативне ставлення до влади тільки збільшується. Такими діями вона робить себе все менш легітимною в очах суспільства», – зазначив Барна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *