ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий з депутатами забороняють одне одному красти землі Львова

|

Депутати Львівської міськради повторно проголосували за 7 ухвал, які були прийняті на сесії ЛМР 21 листопада та зупиненні міським головою. Відтак, вето міського голови подолано.

В основному, ухвали стосуються продажу чи надання приватним підприємствам та фізичним особам земельних ділянок і приміщень.

Розгляд цих питань на сьогоднішній сесії був доволі напружений емоційно, як з боку міського голови, так і з боку багатьох депутатів. Час від часу дехто з присутніх у сесійному залі вдавався до істеричних вигуків. Також і мер, і депутати дивували аж надто логічними поясненнями питань, за які ратували. До прикладу на запитання представника депутатського корпусу, з яких причин міський голова наклав вето на згадані ухвали, А.Садовий відповів лаконічно: «Чому я вето наклав? Бо НАКЛАВ!».

Згодом мер таки вдався до трохи детальнішої аргументації. За його словами, накладення вето на проголосовані 21 листопада ухвали, пов’язано з тим, що все майно слід продавати з аукціонів, а відтак наповнювати міський бюджет.

«Чому громада Львова має дарувати комусь земельні ділянки? За які заслуги? Хочу заявити усім, що майно громади красти не дам. Такі ухвали означають, що до міського бюджету не надійдуть мільйони гривень», – заявив Андрій Садовий.

Натомість голова фракції ВО «Свобода» Маркіян Лопачак наголосив, що варто правоохоронним органам поцікавитись земельними махінаціями, які були допущені виконавчими органами.

«Про збитки, завдані вами, будуть займатись правоохоронні органи. Йдеться і про десятки гектарів біля стадіону, і про інші землі та майно міста. Депутатський корпус не дасть ні вам, ні комусь іншому розбазарювати землі та майно. Стане відомо, як проводяться аукціони й чому є збитки, недоїмки в бюджет. І як ви з виконавчими органами замість того, аби займатись господарськими питаннями, думаєте, як взяти черговий кредит», – заявив М.Лопачак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *