ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські депутати закликають львів`ян зустріти Новий рік та Різдво у Києві

|

Сьогодні, 26 січня, під час сесії Львівської міськради голова фракції ВО «Свобода» Маркіян Лопачак зачитав заяву депутатів до мешканців Львова із закликом долучатися до акції протесту в Києві й зустріти Новий рік та Різдво у столиці.

Подаємо текст заяви повністю:

«Шановна громадо! Ми, депутати Львівської міської ради, висловлюємо подяку кожному з Вас, хто долучився до творення Революції гідности. Саме львів’яни стали тою іскрою, яка запалила полум’я спротиву режиму. Ми показали світовій спільноті, що українці – нація вільних людей, а не рабів. Ми задекларували своє прагнення мирної боротьби за право бути господарями на своїй землі.

Водночас ми повинні розуміти, що режим Януковича не подолано. Ця влада кидає озброєних спецназівців проти нас, наших дітей і батьків. Вона віддає злочинний наказ «Беркуту» і відправляє його на війну проти власного народу. Ми бачили кров українців, кров львів’ян, проти яких виступили силовики. Ми бачили жахливі гематоми на обличчі побитої журналістки Тетяни Чорновол. Але ми не злякалися. Ми усвідомили власну силу, силу Єдности. Режим не встоїть лише за умови, що вистоїмо ми. Це розуміємо ми, але це розуміють і вони.

Влада змінює стратегію. Її зброя – розбрат, її солдати − провокатори. Їхнє завдання – переконати тих, хто стоїть на Майдані чи планував виїхати на Київ, у тому, що це «безперспективно», що «опозиція не знає, що робити далі», що не треба мерзнути, треба йти геть. Ми не маємо права грати за їхнім сценарієм, бо це – шлях до прірви, це зрада. Зрада тих, побитих 30 листопада студентів, зрада ув’язнених після 1 грудня активістів, зрада тисяч пенсіонерів, які кидали у скриньки останні заощадження. Відступити – це зрадити самого себе, позбавити майбутнього своїх дітей. Це не наш шлях, бо наша ціль – перемога.

Тому закликаємо усіх, кому не байдуже майбутнє України, – долучайтеся до акції протесту у Києві. Там потребують нашої підтримки, нашої присутности, зрештою – львівського оптимізму і віри в перемогу. Наші діди − вояки УПА – не раз зустрічали Різдво далеко від затишку рідної хати, у повстанських криївках. Заради майбутнього наших дітей не маємо права згубити ту славу. Бо нам – легше, бо наша боротьба – беззбройна. Наша криївка – Майдан у серці столиці. Просимо усіх, хто має змогу, зустріти Новий рік та Різдво в Києві. Це потрібно тим, хто є там, це потрібно нам і нашим дітям, це потрібно Україні!».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *