ОСТАННІ НОВИНИ

Двоє чоловіків умудрились викрасти 23 високовольтних кабелі з вагона поїзда

|

Правоохоронці лінійного відділу на станції Львів затримали двох осіб чоловічої статі, які обрізали у вагоні поїзда, що стояв на відстої, високовольтні кабелі в кількості 23 штук (різної довжини та товщини), чим спричинили матеріальну шкоду залізниці на суму 1500 гривень.

Про це повідомляє підрозділ зв’язків з громадськістю УМВС України на Львівській залізниці.

До транспортних правоохоронців надійшло повідомлення від майстра колії, який під час обходу території депо «Львів» виявив двох підозрілих осіб, які вештались біля вагону. По прибуттю на місце події правоохоронці затримали двох чоловіків, які за допомогою ручної ножівки розрізали кабелі навісного електричного обладнання вагону на кілька частин.

Заздалегідь спланувавши усе, чоловіки взяли з собою необхідне обладнання, рано вранці прийшли на територію депо з метою викрадення кабелів. Зрізані кабелі вони поміщали до сумок, які намагались винести з території. Затриманими виявились львів’яни, 53-річний та 51-річний, раніше судимий за хуліганство. Чоловіки зізналися, що намагалися викрасти кабелі з вагону, який, як вони вважали, не використовується, щоб здати їх до пункту прийому металобрухту, – зазначив начальник Управління МВС України на Львівській залізниці полковник міліції Володимир Дитюк.

Високовольтні кабелі перебували у спеціальному захищеному ящику підвагонної апаратури вагона поїзда. За словами заступника керівника пасажирсько-вагонного депо «Львів» Лева Борщака, завдяки оперативним спільним діям правоохоронців та залізничників ця подія не вплинула на безпеку перевезень, адже зловмисники могли поцупити й інші деталі з рухомих потягів. Зараз ремонтні бригади залізниці вже закінчили роботи з відновлення кабелю.

Щорічно через крадіжки мідних проводів залізничні структури несуть збитків на кілька мільйонів гривень.

Правоохоронцями транспортної міліції проводиться низка оперативно-профілактичних заходів з метою попередження крадіжок залізничного майна. Це відпрацювання найбільш криміногенних ділянок, цільові операції з залученням представників воєнізованої охорони ДТГО «Львівська залізниця», перевірки пунктів прийому металобрухту, що знаходяться в безпосередній близькості до залізниці.

Відносно крадіїв, які примудрилися викрасти кабель із спеціального захисного ящика, слідчим відділом лінійного відділу на станції Львів розпочато кримінальне провадження за частиною 2 статті 185 «Крадіжка».

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *