ОСТАННІ НОВИНИ

«Стоп цензурі!» закликав усіх журналістів протистояти переслідуванню та репресіям

|

Рух «Стоп цензурі!» закликав усіх журналістів у середу присвятити випуски новин і політичних програм, завтрашні номери видань лише одній темі – переслідуванню та репресіям проти активістів Євромайдану. Про це йдеться в офіційній заяві журналістів.

Це має стати відповіддю на звіряче побиття нашої колеги Тетяни Чорновол, зазначають в організації.

“Всі ЗМІ мають показати те, про що писала Тетяна, і що стало причиною замаху на її життя – розслідування корупції Януковича, Клюєва, Захарченка та інших високопосадовців”, йдеться в зверненні.

Журналісти наголошують на необхідності висвітлювати залякування та напади на всіх активістів, які брали участь у мирних акціях протесту, бо публічність стає ледь не єдиною можливістю захисту десятків і сотень людей.

“Нагадуємо, що переважно злочини проти журналістів в Україні традиційно лишаються без розслідування, а винні не несуть відповідальності, в тому числі й за масове побиття журналістів на вул.Банковій 1 грудня. Це треба припинити”, – сказано в заяві.

Журналісти звернулися до колег, які працюють у прес-службах відповідних міністерств та відомств:

“Ви маєте докласти всіх зусиль, аби було проведено розслідування та максимально інформувати про його перебіг”.

“Якщо не буде розслідування та притягнення винних до відповідальності, хвиля насилля може заполонити Україну”, – резюмується в заяві.

У свою чергу, лідер “УДАРу” Віталій Кличко закликав усіх журналістів виявити солідарність та оголосити страйк чинній владі, і хоча б один день не показувати і не публікувати повідомлення про діяльність режиму Януковича нібито задля “покращення” в країні.

Про це йдеться у зверненні Кличка до представників ЗМІ, яке поширила прес-служба “УДАРу”.

“Сьогодні журналістів б’ють, закривають їм рота. Знищують право на професію. Підступно і вночі звіряче бити жінку – на таке здатні тільки боягузи і моральні виродки”, – йдеться в заяві політика.

“Ці покидьки, схоже, повірили у свою безкарність. Хтось ще сподівається, що ця влада “виправиться” і когось почує? Сьогодні вона хоче зробити з нами усіма те, що вчинила вночі з Танею Чорновол. Хоче паралізувати людей страхом. Так не буде!”, – наголосив Кличко.

Він підкреслив, що боятися повинні ті, хто освячує і творить безчинства. А також їхні політичні сподвижники, які мовчать, а значить – погоджуються з тим, що відбувається.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *