ОСТАННІ НОВИНИ

На українсько-польському кордоні наразі черг немає, але так буде лише до суботи

|

У період новорічно-різдвяних свят на українсько-польському кордоні значно збільшується пасажиро-транспортний потік на виїзді з України. Про це сьогодні під час прес-конференції у Львівському прес-клубі розповів старший офіцер відділу прикордонного контролю та реєстрації штабу Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України, підполковник Олег Калюжний.

За його словами, на сьогодні проведений аналіз пропускних операцій у період новорічно-різдвяних свят минулих років, який показав, що у період з 2 по 6 січня значно збільшується пасажиро-транспортний потік на виїзді з України. В основному мова йде про організовані туристичні групи.

«До прикладу, торік у цей період українсько-польський кордон перетнуло на 24% більше осіб, а транспортних засобі на 34% більше. У той же час кількість автобусів збільшилась на 43%. Збільшення пасажиро-транспортного потоку відбувається на всіх пунктах пропуску Львівської області, бо всі їдуть на закупи, усі хочуть встигнути до закриття магазинів на період свят», – повідомив прикордонник.

Але найбільш проблематичним пунктом пропуску у минулі роки був саме «Краківець», додав заступник начальника відділу організації митного контролю Львівської митниці Міндоходів Ігор Каламуняк.

«Власне у минулі роки найбільше навантаження припадало в період зимових свят на пункт пропуску «Краківець». Коли ми провели опитування людей, чому саме вони обрали цей пункт пропуску, вони відповідали, що їх сюди привів або інтернет, або доступна у мережах інформація про даний пункт пропуску, або знайомі їм радили сюди їхати, тощо. Але як буде цього року наразі невідомо, оскільки уряд постановив довгий період вихідних днів», – зазначив він.

Ігор Калюжний водночас додав, що наразі, починаючи з 14 години учорашнього дня і до тепер, на усіх пунктах пропуску черги відсутні. «Але така ситуація триватиме до суботи, а потім перед самим новим роком, знову буде спостерігатись великий наплив людей», – зазначив прикордонник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *