ОСТАННІ НОВИНИ

Від сьогодні на українсько-польському кордоні туристичні групи пропускатимуть значно швидше

|

Аби туристичні групи довго не перебували на кордоні, українські та польські прикордонники вирішили полегшити їм життя і пришвидшити їх оформлення по обидві сторони кордону. Про це сьогодні під час прес-конференції у Львівському прес-клубі розповів старший офіцер відділу прикордонного контролю та реєстрації штабу Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України, підполковник Олег Калюжний.

За його словами, минулого року на українській стороні кордону був проведений експеримент і була надана така можливість туристичним операторам, як повідомлення на електронні скриньки прикордонних загонів попередньої інформації про подорожуючі групи.

«Це потрібно для того, аби безпосередньо під час прибуття у пункт пропуску прикордонна і митна служби були вже проінформовані про туристичну групу, з метою надання їм окремої смуги та проведення пришвидшеного оформлення організованих груп для виїзду закордон», – зазначив Олег Калюжний.

За його словами, враховуючи позитивний досвід запровадження цієї інновації, на початку жовтня Адміністрація Держприкордонслужби України сформувала порядок надання інформації про подорожуючих. Починаючи з 10 жовтня спільним наказом Міністерства внутрішніх справ України та Міністерства інфраструктури України був запроваджений цей порядок і введений по всіх пунктах перетину кордону.

Окрім того, за словами Олега Калюжного, на початку грудня були проведені спільні зустрічі представників Західного регіонального управління та Львівської митниці з польськими колегами, під час яких було досягнуто певних домовленостей щодо даної інновації.

Зокрема, з початку сьогоднішньої доби українська сторона передаватиме усі дані про подорожуючих польським колегам.

«Тобто інформацію, яка надходить нам на електронні скриньки, ми передаватимемо польській стороні з метою пришвидшення оформлення туристичних груп на кордоні», – додав прикордонник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *