ОСТАННІ НОВИНИ

Шевченківський гай запрошує на Різдво

|

7-8 січня у Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» організують свято «Різдво в Гаю» – місце зустрічі львівських родин, друзів та гостей міста. Вперше відкриють свої двері садиби гаю, де відбуватимуться майстер-класи, читання різдвяних казок, гості спільно колядуватимуть від хати до хати, що створить особливу родинну атмосферу. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

«Львів завжди вирізнявся прихильністю до традиційної української культури, саме тому святкування Різдва наповнене тут особливим шармом. Гості «Різдва в Гаю» потраплять в  атмосферу родинного тепла,  де відбудеться справжня різдвяна містерія. Усі охочі зможуть долучитись до спільної коляди із гуртами автентичної музики «Коралі» та «Родовід», які водитимуть ватаги колядників від хати до хати», – розповів Андрій Сидор, співорганізатор.

Під час Свята «Різдво в Гаю» відбуватимуться театралізовані дійства вертепів, театру тіней «Див», який покаже вертеп у грі тіней та світла, колядуватимуть гурт автентичного співу «ДоСхідСонця» та фольк-гурт «Марвінок».

Протягом двох святкових днів усі охочі зможуть навчитися створювати ляльки-мотанки, дідухи, різдвяні павуки з соломи, відвідати майстер-класи із ковальського мистецтва, скуштувати хліба, випеченого в старовинній печі, почути про давні звичаї святкування Різдва та приготування традиційних різдвяних страв. А для малечі відомі львів`яни читатимуть добрі казки про маленькі й великі різдвяні дива.

«Різдво в Гаю – це спроба зробити з музею місце, де можуть зібратися львів’яни із дітьми, рідними та друзями, щоб поколядувати, посмакувати традиційними різдвяними стравами і просто гарно відпочити. Також це буде унікальна можливість в ці дні для усіх гостей Шевченківського гаю дізнатися більше про побут та заняття українських сімей, адже можна буде зайти всередину садиб і доторкнутися до «історії», – сказав Роман Назаровець, директор Музею народної архітектури та побуту «Шевченківський гай».

7 січня в Музеї відбудеться фестиваль «Спалах різдвяної звізди», на якому виступатимуть вертепи, колядуватимуть, презентують великі Різдвяні звізди, які є головними символами Різдва.

Також в гаю розгорнеться Ярмарок, який щедро частуватиме численними різдвяними стравами, а саме – медовою кутею, пампушками, духмяним узваром та іншими смаколиками. Гості Свята в інтерактивній формі дізнаються історії найдавніших садиб, долучаться до давніх звичаїв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *