ОСТАННІ НОВИНИ

Вагітну жительку одного з районів Львівщини роботодавець позбавив права на працю

|

З відповідною скаргою на свого працедавця жителька Сокальського району звернулася до постійної комісії з питань законності дотримання прав людини та військових проблем Львівської обласної ради. У згаданій вище скарзі жінка вказала, що позаторік у листопаді вона влаштувалась на роботу перукарем у перукарню, що належить одному із суб’єктів підприємницької діяльності. Між нею та працедавцем був укладений трудовий договір, зареєстрований у місцевому центрі зайнятості, інформує прес-служба ЛОР.

Однак, впродовж останніх двох тижнів власник перукарні її не допускає до робочого місця, не пояснюючи останній причин такої поведінки. «Я розумію, що він це робить у зв’язку з тим, що вже через два місяці я повинна йти у декретну відпустку. І, не маючи наміру платити мені під час мого перебування у декретній відпустці, хоче звільнити мене з роботи. Тим більше, він вже змушував мене написати заяву на звільнення за власним бажанням, а, коли я відмовилась, то перестав допускати мене до роботи».

Зі скаргою на роботодавця жінка також звернулася в Територіальну державну інспекцію праці у Львівській області з проханням перевірити вказані нею факти та усунути виявлені порушення, а також вжити заходів до негайного її допуску до роботи (робочого місця).

Скаргу, яку громадянка адресувала на розгляд постійної комісії з питань законності дотримання прав людини та військових проблем Львівської обласної ради, члени комісії розглянули та скеровують її на вивчення до Прокуратури Львівської області, а також до Територіальної державної інспекції праці у Львівській області з проханням повідомити членів комісії та скаржницю про результати розгляду цієї скарги. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *