Кабмін не проти запровадити податок на гастролі іноземних артистів

|

Віце-прем´єр міністр України Костянтин Грищенко підтримує ідею введення держрегулювання гастрольної діяльності іноземних виконавців в Україні. Про це він сказав під час круглого столу, присвяченого актуальним питанням розвитку культури і мистецтв, передають «Українські новини».

«Врегулювання гастрольної діяльності, зокрема тих (артистів), хто приїжджає до нас, мені здається, воно назріло, воно потрібно…» – сказав Грищенко, відреагувавши на побажання представників національних творчих спілок про введення податку на проведення гастролей іноземних виконавців на території Україна.

Крім того, віце-прем’єр-міністр підтримав ідею про зменшення кількості податків, які змушені платити творчі спілки, зокрема за користування земельними ділянками.

При цьому Грищенко досить скептично налаштований щодо ініціатив по введенню в усіх установах культури електронного квитка, а також про створення єдиного держпідприємства, що займається організацією концертної діяльності.

На його думку, такі пропозиції є несвоєчасними і досить складними у виконанні. Віце-прем’єр попросив оформити всі ініціативи в письмовому вигляді і до 15 січня подати до Міністерства культури, а також пообіцяв, що Кабінет Міністрів розгляне всі пропозиції на своєму засіданні.

Фото: http://nnm.me/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *