ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові вшанували пам’ять В’ячеслава Чорновола

|

 Сьогодні, 24 грудня, у Львові відбулися заходи до 76-ої річниці від Дня народження В’ячеслава Чорновола. Біля пам’ятника відомого українського політика зібралася чисельна група людей, серед них – голова Львівської обласної ради Петро Колодій та заступник голови Львівської обласної ради Валерій П’ятак. Про це інформує прес-служба Львівської облради.

За словами Петра Колодія, вже 14-ий рік щорічно вшановуємо пам’ять та чергову річницю від Дня народження українського політика, публіциста, літературного критика, діяча руху опору проти русифікації та національної дискримінації українського народу, політичного в`язня СРСР, Героя України В’ячеслава Чорновола. Йому сьогодні виповнилося би 76, якби не аварія, в якій загинув Великий син свого народу.

В’ячеслав Чорновіл зробив вагомий внесок в історію нашої держави – ініціював проголошення Декларації про державний суверенітет України 16 липня 1990 року та Акту проголошення Незалежності України 24 серпня 1991 року.

Ще за життя В’ячеславові Чорноволу вдалося стати справжньою легендою. Його поважали, до його слова дослухалися, його діям вірили десятки мільйонів людей! Особисто для мене, як зрештою, і для багатьох інших українців, образ В’ячеслав Чорновола є символом патріотизму, зразком того, як потрібно служити Україні, бути її достойним сином.

Погляди та переконання В’ячеслава Чорновола є вкрай актуальними і сьогодні. Зважаючи на ті події, які відбуваються у нашій країні та намагання влади рухатися до минулого, нині всіх нас має гуртувати головна мета відомого політика, чию пам’ять сьогодні вшановуємо – «Нам потрібно будувати українську Україну!».

Чимала частина суспільства досі переконана, що Чорновола прибрали як небезпечного конкурента на майбутніх президентських виборах. І не даремно боялися, адже В’ячеслав Чорновіл подавав великі надії українському народові на краще майбутнє, позбавлене духу тоталітарного радянського минулого.

Нагадаємо, загинув В’ячеслав Максимович Чорновіл 25 березня 1999 року за нез`ясованих обставин в автокатастрофі на шосе під Борисполем. Похований у Києві на Байковому кладовищі на центральній алеї.

          

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *