ОСТАННІ НОВИНИ

Телефонний шахрай ошукав дрогобичанку на 8 тис грн

|

У Дрогобичі телефоні шахраї ошукали місцеву мешканку на 8 тисяч гривень. Про це Львівському порталу повідомили у ВЗГ ГУМВС України у Львівській області. 

До Дрогобицького міського відділу міліції звернулася 59-річна мешканка міста Дрогобич, яка розповіла правоохоронцям, що їй хтось зателефонував з прихованого номера та представився її сином.

Молодик розповів жінці, що у нього великі проблеми, що їх можна владнати за певну суму коштів, а також про неприємну ситуацію у якій нібито опинився.

Шахрай розповів про те, що його нібито затримали працівники міліції і він повинен їм заплатити 8 тисяч гривень, щоб вирішити свої проблеми. При цьому чоловік просив у схвильованої жінки не телефонувати йому на мобільний телефон, так як телефон нібито знаходиться у правоохоронців. Мати була переконана, що розмовляє саме з власним сином. Жінка повірила у все, що розповів їй молодик по телефону та виконала все, що вимагав від неї злочинець.

Рятуючи сина, жінка оформила кредит та перерахувала кошти у сумі 8 тисяч гривень на рахунок, який вказав їй зловмисник. Через декілька хвилин жінці повідомили, що кошти на рахунок поступили, сина відпустять через 30 хвилин. Тільки після цього мати зателефонувала синові, який сказав, що увесь день знаходиться на роботі. Коли жінка зрозуміла, що відносно неї зловмисники вчинили шахрайські дії, звернулася до міліції.

Щоб уникнути небезпеки та не стати жертвою шахраїв, насамперед, не втрачайте здорового глузду. Перш за все, постарайтеся набрати номер саме тієї людини, яка вам дзвонить і яка, начебто, потрапила у біду,  або комусь з тих, хто знаходиться у її оточенні – синові, чоловікові, товаришу. Словом перевірте, чи дійсно той хто дзвонить, є тим, за кого себе видає.

Наголошуємо, що у жодному разі не слід передавати, перераховувати чи надсилати гроші невідомим особам, а необхідно ж одразу зателефонувати в міліцію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *