ОСТАННІ НОВИНИ

У садочках Львова діє електронна черга

|

З жовтня 2013 року у Львові наказом управління освіти запроваджено електронну реєстрацію та облік дітей у дошкільних навчальних закладах, яка передбачає можливість електронної подачі заявок батьків для зарахування дитини до ДНЗ Львова. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Важливим моментом є те, що батьки можуть подати таку заявку лише в один дошкільний навчальний заклад.

«Зареєструвавши дитину в одному ДНЗ, батьки не мають можливості вносити зміни в реєстрацію. Це може зробити лише завідувач дошкільного закладу, де була зареєстрована дитина.

Електронна реєстрація також вирішує ще ряд завдань, зокрема облік дітей мікрорайону, облік дітей, що випускаються з ДНЗ, наявну картину наповнення груп у дитсадках.

Зараз в системі зареєстровано 12500 дітей. Така велика кількість через те, що батьки реєструють дітей, як тільки вони народились, система відкидає такі заявки одразу. Слід зазначити, що вся персональна інформація охороняється та обробляється відповідно до «Закону про захист персональних даних», є доступною виключно для завідувача ДНЗ та спеціаліста відповідного відділу чи управління освіти. Усі персональні  дані є захищеними від публічного доступу», – розповіла начальник управління освіти ЛМР Галина Слічна.

Щоб зареєструвати в чергу дитину, потрібно перейти за посиланням www.misto.lvivedu.com, далі вибрати свій районний відділ освіти, перейти на інтернет-сайт відповідного дошкільного закладу і зареєструвати дитину, заповнивши форму у відповідному пункті меню «Електронна реєстрація». Також зареєструвати дитину можна прямо на сайті районного відділу освіти:

Галицький район: http://galvo.lvivedu.com

Залізничний район: http://zalvo.lvivedu.com

Личаківський район:http://lychvo.lvivedu.com

Сихівський район:http://sykhvo.lvivedu.com

Франківський район:http://frankvo.lvivedu.com

Шевченківський район:http://shevvo.lvivedu.com

Реєстрація дитини є абсолютно безкоштовною і загальнодоступною. Після реєстрації батьки отримують код заявки, за яким можуть перевіряти її стан у дошкільному навчальному закладі. Усі подані заявки попадають на розгляд завідувача дошкільного закладу і розглядаються у період зарахування дітей, з червня до серпня. Батьки, діти яких зараховані до ДНЗ, отримують повідомлення про це на свою електронну пошту.

Для подачі заявки необхідно вказати ПІБ, стать та дату народження дитини, бажану дату зарахування у дошкільний навчальний заклад, короткі відомості про батьків. При внесенні дати народження дитини та бажаної дати зарахування (як правило, вересень відповідного року) система автоматично визначає в яку групу може попасти дитина та видає порядковий номер заявки у цій групі. Після реєстрації дитини батьки отримують персональний код заявки, за яким можуть відслідковувати її стан на сайті дошкільного навчального закладу.

«На інтернет-ресурсах дошкільних закладів доступна інформація про їх місце розташування, кількість та наповненість груп, кількість поданих заявок на зарахування в ту чи іншу групу. Таким чином батьки можуть оцінювати реальну можливість зарахування своєї дитини до того чи іншого ДНЗ у відповідному році. Зрозуміло, що пільгові категорії зараховуються поза чергою», – додала Галина Слічна, начальник управління освіти ЛМР.

До пільгових категорій відносяться:

Діти – інваліди, які не мають протипоказань до відвідування ДНЗ;

Діти батьків – інвалідів 1 групи;

Діти учасників ліквідації наслідків катастрофи на Чорнобильській АЕС, потерпілих від екологічного та іншого лиха, аварій, катастроф;

Діти військовослужбовців Збройних сил України;

Діти військовослужбовців Служби безпеки України;

Прокурорів і слідчих прокуратури;

Працівників міліції;

Діти, які перебувають під опікою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *