ОСТАННІ НОВИНИ

Влада України не в змозі гарантувати права мирних мітингувальників – Amnesty International

|

За останній місяць влада України у багатьох проявах порушувала право людей на мирні зібрання, супроводжуючи це застосуванням надмірної сили, залякуваннями та здійсненням тиску на учасників акцій, несправедливими судовими розглядами та утисками прав журналістів. Про це йдеться у заяві Amnesty International, повідомляє УНН.

Зокрема, у звіті Amnesty International «Євромайдан: порушення прав людини під час протестів в Україн» організація задокументувала випадки насильства, застосованого спецпідрозділом «Беркут» під час розгону демонстрацій на Євромайдані.

Amnesty International досліджувала ситуацію з дотриманням прав людини під час акцій протесту, що розпочалися 21 листопада, і опитала більше двадцяти жертв, їх сімей та адвокатів.

«З часу початку протестів місцева влада дев’яти міст у той чи інший час прагнули перешкодити проведенню демонстрацій у судовому порядку під приводами епідемії грипу, необхідності відновлення руху та встановлення новорічної ялинки. У столиці країни, Києві, міліціонери спецпідрозділу Беркут двічі проводили жорстокі зачистки, використовуючи надмірну силу», – йдеться у доповіді.

Наразі Amnesty International закликав до негайного, незалежного та ефективного розслідування повідомлень про застосування сили міліціонерами спецпідрозділу. Крім того, у звіті організація викладає справи учасників Євромайдану, які опинилися під ризиком ув’язнення через свою участь у мирних протестах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *