ОСТАННІ НОВИНИ

Росія у будь-який момент може зажадати повернення позики у 15 млрд

|

Росія завжди зможе вимагати повернення позики у 15 мільярдів доларів від уряду України. Надання цих коштів оформлене за найжорсткішими юридичними процедурами. Про це сказав перший віце-прем’єр-міністр Росії Ігор Шувалов, передає радіо “Свобода”.

“Цю позику надано так, що у нас будуть завжди можливості вимагати в українського уряду погашення цієї позики, і за найжорсткішими юридичними процедурами. Це не просто якась домовленість між двома Мінфінами, це оформлено за дуже жорсткою процедурою”, – заявив Шувалов, відповідаючи на запитання про те, чи може Україна, отримавши від Росії багатомільярдну підтримку, змінити своє рішення і все ж таки підписати договір про асоціацію з ЄС.

“Росія повністю свої права в юридичному плані забезпечила”, – наголосив російський урядовець. Минулого тижня президент Росії Володимир Путін за підсумками переговорів зі своїм українським колегою Віктором Януковичем оголосив, що Росія на кошти Фонду національного добробуту викупить євробонди України на 15 мільярдів доларів. Зазначимо, що деякі експерти вже назвали виділення Росією фінансування Україні, “тортом для діабетика”.

УНН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *