ОСТАННІ НОВИНИ

Кожен другий українець платить за новорічний корпоратив із власної кишені

|

Новий рік — єдине свято, яке відзначається у більшості українських офісів. Алкоголь — невід’ємна частина корпоративу, без нього обходяться тільки 3% компаній. А в кожному другому офісі співробітникам доводиться святкувати на роботі за власний кошт. Про це свідчать результати опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна.

Новорічну ніч у компанії колег буде зустрічати один зі ста співробітників. У половині офісів урочистості проходять за кілька днів до Нового року. А в 42% компаній святковий вечір влаштовують за тиждень-півтора, що зручно для тих співробітників, які збираються у зимову відпустку. Любителів відсвяткувати після Нового року — значно менше (всього 6%).

У дев’яти з десяти компаній заведено відзначати Новий рік або в форматі масштабного корпоративу, або в колі відділу чи з «друзями по роботі».

Безалкогольні корпоративи для України — рідкість. Застілля без міцних напоїв очікує тільки 3% опитаних. Найчастіше формат свята — це не що інше, як застілля з алкоголем (71%). Інколи співробітників тішать танцями (48%) і найрізноманітнішими конкурсами та приємними сюрпризами (48%).

Але офіційні промови на святкуванні Нового року далеко не рідкість: довгих виступів від керівництва слід очікувати 36% офісних співробітників. Дещо рідше святкування проходить у форматі фуршету (27%). Інколи роботодавці не скупляться на фінанси і влаштовують салют (7%) або навіть запрошують зірок (13%).

Уже зараз половина офісних співробітників знає, що Новий рік буде святкуватися з колегами в ресторані або кафе, а 6% розраховує на корпоратив за містом.

Тим не менше, далеко не всім пощастить провести час у неробочій обстановці: 18% працівників усе ж таки відсвяткують Новий рік просто в офісі. А ось кожен п’ятий співробітник ще не знає, що цього разу вирішив влаштувати роботодавець. І це може бути як вечір у офісі, так і яскраве свято в кафе, боулінг-клубі або навіть аквапарку.

У кожному другому офісі на новорічний корпоратив офісні співробітники витратять свої гроші. Тільки для 45% опитаних всі витрати візьме на себе роботодавець. Кожному четвертому працівнику свято обійдеться більш ніж у 200 грн. У 100 грн. вкладеться 14% працівників, а 17% викладуть за новорічний корпоратив приблизно 100-200 грн.

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua в листопаді-грудні 2013 року. Загалом було опитано 710 респондентів.

Фото: melodyne  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *