ОСТАННІ НОВИНИ

СКУ привернув увагу міжнародної спільноти до психологічного тиску на прихильників Євромайдану

|

Вчора, 19 грудня, Президент Світового Конґресу Українців (СКУ) Євген Чолій скерував листа до міжнародної спільноти, в якому привернув увагу до недавніх повідомлень про невиправданий психологічний тиск на прихильників Євромайдану з боку владних і силових структур України.

СКУ наголосив на дуже тривожній заяві ректорату Українського Католицького Університету у Львові 13 грудня про активні дії владних структур України, спрямовані проти студентів, які брали участь у протестному русі.

Пославшись на заяву міського голови Львова Андрія Садового, СКУ навів додаткові приклади переслідування за підтримку Євромайдану, а також приклади тиску на людей для участі в антимайдані під загрозою звільнення з роботи.

«Світовий Конґрес Українців закликає міжнародну спільноту уважно стежити та здійснювати моніторинг цієї тривожної ситуації в Україні під час майбутніх свят, – заявив президент СКУ Євген Чолій. – Ми також закликаємо їх вимагати від владних структур України поважати фундаментальне право на свободу слова та негайно припинити фізичну силу та психологічне залякування прихильників Євромайдану».

Довідка

СКУ є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців. СКУ об’єднує в своєму складі українські організації із 33 країн та підтримує зв’язки з українцями ще 14 країн. Заснований у 1967 р. як неприбуткова організація, у 2003 р. СКУ був визнаний неурядовою організацією у Економічній та соціальній раді Організації Об’єднаних Націй зі спеціальним консультативним статусом.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *