ОСТАННІ НОВИНИ

Суд залишив у СІЗО активіста Майдану Віктора Смалія

|

20 грудня 2013 року відбулось засідання Апеляційного суду Києва у справі активіста Майдану Віктора Смалія, який також був адвокатом іще одного підсудного – Андрія Дзиндзі, справу якого мають розглядати наступною. Про це інформує прес-служба ВО “Свобода”.

Зал засідання був переповнений людьми, які прийшли підтримати політичних в`язнів. Зокрема, були присутні три депутати від Всеукраїнського об`єднання “Свобода” Андрій Мохник, Михайло Головко та Ігор Мірошниченко.

Як відомо, Віктора Смалія під час затримання 9 грудня було звіряче побито, що зафіксовано на чисельних фото. Через це він тривалий час перебував у лікарні, після чого його перевели до СІЗО. Зазначимо, на утриманні Віктора – четверо неповнолітніх дітей.

На цьому засіданні розглядали скаргу захисту на необґрунтовано суворий запобіжний захід. Суддя Марія Приндюк, яка головувала у цій справі, без пояснень заборонила здійснювати фото- та відеозйомку під час засідання. Адвокати підсудного вимагали обрати йому особисте зобов`язання. Натомість прокурор домагався відхилення клопотання захисту в повному обсязі.

На переконання захисту, під час затримання підсудного мали місце численні порушення КПК, зокрема статей 194 та 195. Так, його побили та затримали 8 працівників спецпідрозділу МВС, попри те що він самостійно прийшов до міліції за викликом слідчого. Він навіть показав присутнім кров на власному одязі, яка лишилась там з моменту затримання. Також один із адвокатів підсудного надав на розгляд суду наявні у нього так звані “матеріали справи” – білі аркуші, на яких неможливо розібрати текст. А отже, адвокати не мали можливості якісно підготувати позицію захисту на суді. Також захисникам неодноразово відмовляли у зустрічі з підзахисним, що є порушенням закону.

Після наради суд постановив залишити у силі запобіжний захід щодо Віктора Смалія.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *