ОСТАННІ НОВИНИ

Кабмін пропонує передбачити компенсацію за утилізацію авто

|

Кабінет Міністрів пропонує внести зміни до закону «Про утилізацію транспортних засобів» та передбачити механізм компенсації витрат автовласника на утилізацію автомобіля

Про це йдеться в повідомленні на сайті уряду, передають «Коментарі».

«Цей документ пропонує законодавчо надати власнику транспортного засобу, який передає свій автомобіль на утилізацію, право і можливість отримати відповідну компенсацію в порядку, передбаченому Кабміном», – цитується в повідомленні першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Анатолія Масюти.

Законопроект доповнить новим абзацом п´ятим частина сьомої статті закону «Про утилізацію транспортних засобів».

Станом на 13:20 законопроект ще не зареєстрований на сайті Верховної Ради.

При цьому п´ята частина сьомої статті закону говорить, що «під час прийняття на утилізацію транспортного засобу пункт прийому не має права стягувати з власника плату за утилізацію транспортного засобу».

А частина сьома стверджує, що «витрати пунктів прийому транспортних засобів компенсуються за рахунок грошей від сплати екологічного податку на утилізацію транспортних засобів».

Як повідомляли «Коментарі», через утилізаційний збір українці пересідають на дешеві авто. За інформацією Міністерства доходів і зборів, в листопаді порівняно з жовтнем кількість імпортованих автомобілів збільшилася з 14 тис. до 27 тис. одиниць (майже в два рази), водночас їх середня вартість знизилася на 38 %.

У листопаді виробництво легкових автомобілів в Україні зросло на 1 % , за такі успіхи вітчизняної промисловості розплачуватися довелося дилерам, продажу у яких скоротилися на 27 %.

З 1 вересня набув чинності закон про утилізаційний збір на автомобілі. Базова його ставка для легкових автомобілів встановлена ​​на рівні 5500 грн, для вантажівок і автобусів – 11 000 грн.

Фото: shutterstock

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *