ОСТАННІ НОВИНИ

ДАІшника, який укрив злочин, засуджено до 5 років позбавлення волі

|

Залізничним районним судом міста Львова  11 грудня винесено вирок у кримінальній справі, порушеній у 2010 році, стосовно  інспектора відділу ДАІ при ГУ МВС України у Львівській області. Про це повідомили у прес-службі прокуратури міста Львова.

Зібраними прокуратурою міста Львова доказами у цій справі доведено, що останній  умисно  укрив від належної реєстрації факт ДТП,   зокрема, наїзд  на жінку, що переходила дорогу на пішохідному переході. Зазначимо, що внаслідок автопригоди громадянка  отримала тяжкі тілесні ушкодження.

Однак  правоохоронець підробив свідчення потерпілої, зазначивши,  що травми громадянка  одержала через власну необережність, впавши з тротуару на проїжджу частину. Надалі інспектор ДАІ відрапортував, що  травмування не має жодного відношення до ДТП та, відповідно, відсутні підстави для порушення кримінальної справи.

Такі дії  міліціонера  прокуратурою міста Львова кваліфіковано за ч. 1 ст. 366 та ч. 3 ст. 364 КК України – службове  підроблення та зловживання службовим становищем.

Відтак, завдяки  принциповій позиції державного обвинувача, його  засуджено до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади у правоохоронних органах строком на 3 роки та з конфіскацією майна.

Наразі вказаний вирок ще не вступив у законну силу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *