ОСТАННІ НОВИНИ

Виступ генпрокурора – абсолютна брехня в стилі совєцького агітпропу – фракція «Свободи»

|

Сьогодні, 20 грудня, у Верховній Раді України із доповіддю щодо ситуації з проведенням розслідування у зв’язку із побиттям у Києві мирних протестувальників виступив Генеральний прокурор України Віктор Пшонка. Після завершення доповіді генпрокурора та демонстрації буцімто оперативного відео голова фракції націоналістів у парламенті Олег Тягнибок, депутати-свободівці Андрій Мохник та Олег Махніцький заявили, що доповідь Пшонки – це очевидне повернення до практики сталінізму і свідчення того, що від прокуратури годі чекати об’єктивного розслідування. Про це інформує прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

«З виступу Генерального прокурора України стало зрозуміло, що він просто реанімує сталінізм. Інформація, яку він подав, абсолютно упереджена, однобока, а буцімто оперативне відео, яке було продемонстровано, – це, фактично, змонтований відеоролик у найгірших традиціях совецького агітпропу. Лише одна маленька ілюстрація: показали частину відео із виступом священика, який мав місце у Коломиї два роки тому!

Нинішня доповідь генпрокурора – провокація та нагнітання ситуації, бо жодного слова ми не почули про те, що громадяни вийшли на майдани саме через свавілля міліції, яка по-звірячому била людей. Не було показано записів, як ті звірі в погонах завдали чоловікові 68 ударів, як б’ють журналістів, медпрацівників, не показано жодного запису, як «правоохоронці» влаштували «сафарі» у Києві та гнали мирних протестувальників аж до Михайлівської площі», – зазначив Олег Тягнибок.

Андрій Мохник підкреслив, що своїм звітом у парламенті В.Пшонка заслужив таку собі «відзнаку ім. Вишинського»: «Пшонка заслужив відзнаку Андрєя Януарієвіча Вишинського, який влаштовував політичні розправи та політичні судові процеси. У відеоролику від прокуратури насправді дають політичні оцінки. І те, що робить генпрокурор, – абсолютна брехня в стилі совєцького агітпропу. Навіщо такі інсинуації, навіщо прикривати Захарченка, який навіть до парламенту прийти побоявся?!»

Керівник Юридичної служби ВО «Свобода», народний депутат України Олег Махніцький констатував, що доповідь В.Пшонки підтвердила – жодного об’єктивного розслідування за чинної влади бути не може: «З доповіді генпрокурора абсолютно зрозуміло, що жодного об’єктивного розслідування не буде – буде однобоке розслідування, аби знайти «винних» і «стрілочників». А насправді не треба довго шукати винних, бо й так зрозуміло, хто може віддавати наказ «Беркуту» діяти. Є відповідні накази міністра внутрішніх справ, у яких чітко прописано, хто віддає накази, тому треба лише підняти нормативні документи. Така ж ситуація – і з залученням бійців внутрішніх військ».

Спілкуючись із журналістами після виступу Пшонки у Верховній Раді, Олег Тягнибок додав: «Генпрокурор дав односторонню та упереджену оцінку резонансним подіям, які відбуваються в Україні. Тепер зрозуміло, чому в проєкті б’юджету на 2014 рік збільшують фінансування Генеральної прокуратури. Зараз прокуратура, замість того, аби стежити за дотриманням закону, служить одному кримінально-олігархічному кланові, який перебуває при владі. Те відео, яке нині показали у парламенті, змонтоване за принципами політичної агітації, що переходить будь-які межі. Це підтверджує, що влада разом із прокуратурою, иншими органами влади, які би мали бути незалежними, цілеспрямовано намагаються ще більше поглибити політичну кризу. Подібний виступ генпрокурора просто неприпустимий для будь-якої європейської цивілізованої держави, а відео, продемонстроване ним, – це ганьба, яку соромно показувати у найвищому законодавчому органі країни!»

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *