ОСТАННІ НОВИНИ

Пшонка не називає людини, яка наказала зачистити Євромайдан

|

Наразі не встановлено, хто саме віддавав наказ на використання сили співробітниками «Беркута» на Євромайдані в ніч на 30 листопада. Про це заявив генеральний прокурор України Віктор Пшонка, відповідаючи на запитання народного депутата, передають «Коментарі».

За словами Пшонки, оскільки слідство триває, не можна сказати, хто саме віддавав такий наказ. «На сьогодні конкретно сказати прізвище посадової особи, яка давала наказ, і чи був цей наказ на застосування сили, слідство відповісти не може», – сказав він.

Разом із тим, Пшонка нагадав, що підозру про перевищення влади вручено чотирьом вищим посадовим особам.

Відзначимо, що на початку свого виступу з трибуни парламенту Пшонка акцентував на тому, що мітинг на Майдані Незалежності було перешкодою для встановлення комунальними службами новорічної ялинки.

Як повідомляли «Коментарі», 14 грудня генеральний прокурор Віктор Пшонка заявив, що співробітники Генпрокуратури України вручили повідомлення про підозру у перевищенні влади у зв’язку з подіями, які сталися в ніч на 30 листопада на Майдані Незалежності заступнику секретаря РНБО Володимиру Сівковичу, голові Київської міської державної адміністрації Олександру Попову, на той час начальнику київської міліції Валерію Коряку та заступнику начальника київської міліції Петру Федчуку.

Того ж дня ЗМІ оприлюднили протоколи допиту глави КМДА Олександра Попова та заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича, згідно з якими розпорядження про розгін Євромайдану давав особисто секретар РНБО Андрій Клюєв. Цього ж дня Президент України Віктор Янукович відсторонив від посад Сівковича і Попова за клопотаннями ГПУ.

Фото: Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *