ОСТАННІ НОВИНИ

Мер Перемишля теж хоче посприяти євроінтеграції України

|

Мер польського міста Перемишль Роберт Хома звернувся з листом до Посла Європейського Парламенту Елізабети Лукацєвської з закликом сприяти євроінтеграції України. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

«Тривають маніфестації та протести на площах українських міст, на яких громадяни нашої держави-сусіда висловлюють своє незадоволення політикою влади і вимагають підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Ми змогли особисто переконатись у потужності цих протестів та ентузіазмі людей, які вийшли на вулиці під час зустрічі 2 грудня з владою нашого партнерського міста Львова та учасниками маніфестацій. Я мав можливість звернутись до них безпосередньо та запевнити свою підтримку проєвропейських прагнень України.

Польща вже багато років підтримує такі прагнення, будучи послом нашого сусіда в Європейському Союзі. Наш досвід співпраці з українськими партнерськими містами: Львовом, Кам’янцем-Подільським, Дрогобичем, Трускавцем і Мостиськами чітко показують наскільки великим бар’єром в польсько-українських контактах є східний кордон Європейського Союзу, який розділяє наші держави і наскільки справедливими є очікування громадян нашої сусідньої країни.

Пані Посол, ми переконані, що робота та позиція польських парламентарів у Європейському Парламенті надалі сприятимуть проєвропейським прагненням України. Дозволю собі закликати до цього від імені партнерських міст Перемишля. Знаємо, що їх влада та мешканці дуже на це розраховують», – йдеться у листі Роберта Хоми.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *