ОСТАННІ НОВИНИ

За підняття прапора Євросоюзу протестувальнику загрожує два роки ув’язнення

|

18 грудня прокуратурою Черкаської області винесено письмову підозру депутату Черкаської міської ради, активісту Євромайдану Максимові Булатецькому за підняття прапора Євросоюзу під стінами місцевої держадміністрації. Йому інкримінують опір працівникам правоохоронних органів під час виконання службових обов’язків та грубе порушення громадського порядку. Про це повідомляє прес-служба “Третьої української республіки”.

За словами Булатецького, 11 грудня депутати Черкаської міської та обласної рад разом із городянами підняли прапор Євросоюзу.

«Правоохоронці обступили флагшток, немов якусь цінність, та грубо перешкоджали депутатам до нього наближатися. Хоча чинне законодавство не передбачає отримання дозволу на підняття прапора біля будівлі міської адміністрації. Своїх дій міліція пояснювати не захотіла. Не озвучили вони й судового рішення, яке могло б хоч якось пояснити поведінку міліціянтів», – розповів Максим Булатецький.

Заяву про хуліганство до правоохоронних органів подав секретар Черкаської міськради, виконувач обов’язків міського голови Віктор Білоусов. Він назвав дії активістів Євромайдану злочином, грубим порушенням громадського порядку. Відтак, як розповів Булатецький, підняття прапора ЄС у Черкасах розцінюється як «порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю та винятковим цинізмом» (ст. 296 КК України).

«Останнім часом я активно заявляв про масові фальсифікації на 194 виборчому окрузі. Ми разом із коллегами-депутатами міськради звернулися до генпрокуратури, ЦВК та прокуратури Черкаської області з приводу масового підкупу виборців. Вважаю, звинувачуючи у грубому порушенні громадського порядку, органи влади намагаються затулити мені та моїм колегам рота», – переконаний Максим Булатецький.
Станом на сьогодні – досудове розслідування у справі Булатецького триває, у найближчий термін кримінальне провадження буде скеровано до суду. Проте, зважаючи на те, що ще один активіст черкаського Євромайдану вже отримав два місяці домашнього арешту допоки триває слідство, подібний запобіжний захід може бути застосований і стосовно Максима Булатецького. Черкаські опозиціонери такі дії місцевої влади вважають політичними репресіями проти учасників мирного протесту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *