ОСТАННІ НОВИНИ

Одного зі співорганізаторів львівського Майдану знову викликали на допит

|

18 грудня 2013 року одного зі співорганізаторів львівського Майдану Василя Молдована викликали на допит до Головного управління МВС України у Львівській області. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської організації ВО «Свобода»

Як повідомив Василь Молдован, 18 грудня 2013 року йому вручили повістку про виклик як свідка на допит у кримінальному провадженні щодо перекриття траси Київ – Чоп 26 листопада 2013 року в с. Гамаліївка Пустомитівського району Львівської області.

“Повістку про виклик мені вручили того ж дня, на який слідчий призначив проведення допиту, попри вимоги Кримінально-процесуального кодексу України. Тож я відмовився давати покази на підставі ст. 63 Конституції України, оскільки запитання слідчого стосувалися лише мене особисто, вочевидь, через процесуальну необґрунтованість виклику мене в цьому кримінальному провадженні”, – зазначив Василь Молдован.

Нагадаємо, що раніше органи МВС відкрили кримінальне провадження за фактом перекриття дороги начебто активістами евромайдану в селі Гамаліївка 26 листопада 2013 року. У цій справі допитано кількох активних учасників львівського Майдану. Самого Василя Модована на допити викликають уже вдруге. Так, 11 грудня 2013 року його допитували у прокуратурі Львівської області як свідка у кримінальному провадженні, відкритому за зверненням невідомої особи, яка вважає, що “під час масових заходів 8 грудня 2013 року лунали заклики до розпалювання міжнаціональної ворожнечі”.

Тоді надати докази відповідного правопорушення слідчі не змогли.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *