ОСТАННІ НОВИНИ

Українсько-польський кордон торік перетнуло 15 млн осіб

|

На українсько-польському кордоні спостерігається великий пасажиро-транспортний потік. Так, за минулий рік по всіх пунктах пропуску між Україною та Польщею кордон перетнуло 15 млн осіб. Про це сьогодні під час прес-конференції розповів заступник коменданта Бещадського відділу Прикордонної служби Республіки Польща Роберт Рогоз.

За його словами, лише по Бещадському прикордонному відділку пройшло майже 8,5 млн осіб. Польський прикордонник сподівається, що цього року ця цифра складе 9 млн 300-400 тис осіб.

«Пасажиро-транспортний потік на українського-польському кордоні збільшився на 10%. До прикладу, у 2009 році кордон перетнуло 6 млн осіб», – зазначив Р.Рогоз.

Збільшення пасажиро-транспортного потоку на кордоні пов’язано не лише з покращенням інфраструктури пунктів пропуску, але й з нововведеннями, каже Роберт Рогоз. «До прикладу, 50% осіб, які перетинають кордон, є жителі малого прикордонного руху. У Шегинях-Медика та у Краковці-Корчова навіть виділені спеціальні смуги руху для учасників малого прикордонного руху, оскільки там перевірка обмежується лише карткою учасника МПР. Власне, щоб збільшити пропускну спроможність ми і ввели ці смуги і побачили, що вона збільшилася майже на 20%», – додав він.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *