ОСТАННІ НОВИНИ

Опозиція озвучила умови для прийняття держбюджету в Раді

|

 Влада має намір прийняти держбюджет на 2014 рік з порушеннями регламентних процедур. Як передає кореспондент «Коментарів», під час брифінгу в штабі національного опору в Будинку профспілок, лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок заявив про неприпустимість ухвалення держбюджету на 2014-й рік у цілому за 1 день.

Він зазначив, що основний фінансовий документ країни не був розданий народним депутатам.

У свою чергу, глава фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк зазначив, що бажання влади прийняти документ в цілому завтра є порушенням законодавства.

«Влада збирається роздати сотні мільярдів гривень народних грошей без будь-яких обговорень, без ознайомлення депутатів з цим документом і відсутністю звіту Рахункової палати України», – зазначив Яценюк.

Разом з тим він заявив про низку вимог з боку опозиції.

Зокрема, йдеться про необхідність роздати депутатам проекту держбюджету-2014, дати на його вивчення чотири дні та  проголосувати цей документ згідно з процедурою в три читання.

У зв´язку з цим, Яценюк запропонував зробити наступний тиждень пленарним. На його думку, цей документ в такому випадку може бути прийнятий вже в наступну п´ятницю.

Водночас, Яценюк не виключив можливості розгляду держбюджету за межами будівлі парламенту.

«Вони ( влада – . Ред ) можуть зробити це на Банковій в підворітті», – сказав він, додавши, що під час зустрічі зі спікером ВР Володимиром Рибаком сьогодні опозиція говорила про неприпустимість такого розвитку подій.

Нагадаємо, що сьогодні уряд схвалив проект держбюджету на 2014 рік.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *