ОСТАННІ НОВИНИ

Меркель: Україну все ще чекають в ЄС

|

Пропозиція для України про вступ до ЄС як і раніше залишається в силі. Про це заявила Ангела Меркель, яка у вівторок були обрана до третього на пост канцлера Німеччини, повідомляє ИТАР -ТАСС.

“Я шкодую про рішення президента (України Віктора) Януковича (відкласти підписання угоди з ЄС – ред.)” , – сказала  Меркель, додавши, що “це пропозиція залишається на столі переговорів”.

“Ми в курсі, що Україна і Росія підписали далекосяжну угоду. Ми перевіримо її”, – підкреслила німецький канцлер.

При цьому, на думку Меркель, не можна допускати виникнення ситуації, коли Україна вимушена вибирати “між тим чи іншим” варіантом.

“Не повинно бути так, що виникає ситуація, коли країна, розташована між Росією і ЄС, змушена приймати основоположне рішення або на користь одного, або на користь іншого”, – сказала Меркель.

“Ми будемо над цим працювати”, – зазначила вона.

“У той же час Україна повинна забезпечити те, що ми очікуємо від кожної країни: гарантії забезпечення прав на проведення демонстрацій і дотримання основних демократичних прав”, – підкреслила Меркель.

Раніше новий міністр закордонних справ Німеччини Франк Вальтер Штайнмайер в інавгураційному виступі розкритикував Росію за тиск на Україну в питанні угоди з ЄС.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *