ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янці «зняли порчу» за 60 тисяч грн

|

У Львові дві жінки шахрайським способом заволоділи грошима 35-річної львів’янки в сумі 60 тис. грн., повідомляє ВЗГ ГУМВС України у Львівській області.

До Шевченківського   райвідділу міліції Львова із заявою про шахрайство звернулася 35-річна безробітна жителька міста Львова, яка повідомила  правоохоронцям, що дві жінки циганської національності шахрайським способом заволоділи її золотими виробами на загальну суму 60 тис. грн.

Жінка розповіла, що 13 грудня на вулиці Панча у Львові її перестріли дві жінки, які  повідомили,  що її мати важко хвора, оскільки на неї накладено „порчу”.

Щоб „зняти порчу” довірлива львів’янка віддалі шахрайкам два золотих годинники, три золотих браслети, три пари золотих сережок, два золотих ланцюжки,  дві каблучки з діамантом та рубіном, а також два персні з білого золота.

Після того, як „цілительки” зникли, жінка усвідомила, що стала жертвою шахрайства і звернулася до правоохоронців.

Правоохоронці Львівщини закликають усіх громадян бути пильними, якщо до вас звертаються особи неслов`янської національності з пропозицією дізнатися долю чи зняти порчу . Не вірте їм і намагайтеся навіть не починати розмову з цими людьми. Не дивіться їм в очі, щоб не потрапити під вплив можливих гіпнотичних здібностей. Також не залишайтеся байдужими, коли бачите, що на вулиці до перехожих чіпляються шахраї і намагаються виманити гроші. Спробуйте допомогти жертві, а краще зателефонуйте в міліцію за телефоном 102.

Ворожіння є одним з найпоширеніших видів шахрайства. Особливо часто з цією пропозицією до людей звертаються люди неслов`янської національності. Вони володіють здібностями переконувати людину. Їх жертвами може стати кожен: від дитини до літньої людини. Але найбільше страждають молоді дівчата, які носять багато ювелірних прикрас. Найчастіше зловмисники чекають своїх жертв в багатолюдних місцях: поблизу базарів, на зупинках громадського транспорту та ін. Вони залякують дівчат тим, що ті ніколи не вийдуть заміж, жінок залякують хворобами рідних, дітей шахраї залякують смертю батьків. Щоб відвернути „прокляття”, люди самі виносять гроші і коштовності шахраям.

Потім деякий час люди самі не можуть зрозуміти, що з ними сталося. І тільки згодом розуміють, що їх обдурили. Ошукані громадяни майже не пам`ятають прикмет зловмисників. Це пояснюється тим, що шахрайки навмисно одягаються в яскравий одяг, постійно жестикулюють, щоб відвернути увагу від своєї особи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *