ОСТАННІ НОВИНИ

Путін поставив Януковичу умову про поступове входження в МС - експерт

|

Умовою надання Росією 15 млрд. доларів та зниження ціни на газ, скоріше всього, стало поступове входження України в Митний Союз. Про це заявив представник Громадянської Ініціативи «Третя Українська Республіка» Володимир Філенко, коментуючи результати зустрічі президентів Росії та Україні 17 грудня в Москві.

«Такі кошти, які надала Росія, звичайно ж, не даються за «красиві очі». Вони даються за надзвичайно великі поступки. Думаю, що головною умовою стало поступове входження України в Митний Союз», – заявив він.

Крім того, на думку Філенка, домовленості стосувалися також і входження в склад українського уряду людей, які мають особисті зв’язки з Путіним.

«Другою умовою – про це говорили експерти, і ми про це знали та здогадувалися, могли стати зміни в Уряді. Приміром, Клюєв чи Бойко можуть його очолити, а на одній з високих посад в якості «смотрящего» може з’явитися Медведчук, який слідкуватиме за російськими інтересами і тим, як використовуються російські гроші. Наскільки це буде реально – час покаже. Але треба розуміти, що в будь-якому випадку це не буде уряд України. Він виконуватиме рішення, які не будуть прийматися ні президентом, ні Верховною Радою. Сподіваюся, що Янукович про це ! знає. З Президента України він перетвориться на генерал-губернатора, який здійснюватиме волю російського царя – і не більше того», – підкреслив Філенко.

Фото: kremlin.ru

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *