ОСТАННІ НОВИНИ

Путін з Януковичем тепер спільно відзначатимуть свята

|

Росія й Україна домовилися про проведення спільних заходів з відзначення значущих культурних подій в історії обох країн 

Як повідомив 17 грудня президент РФ Володимир Путін за підсумками засідання Російсько-Української міждержавної комісії, в ході переговорів з українським президентом Віктором Януковичем, «традиційно особливу увагу було приділено культурному співробітництву», передає «ИТАР-ТАСС».
Зокрема, зазначив Путін, за підсумками засідання було підписано План заходів з відзначення в майбутньому році 200-річчя з дня народження Тараса Григоровича Шевченка. У 2014 році Росія й Україна також разом відзначать 70-річчя визволення Севастополя.
Крім того, в 2015 році належить відсвяткувати ювілей Перемоги у Великій Вітчизняній війні та 1000-річчя кончини великого князя Володимира, додав Володимир Путін.

Як повідомляли «Коментарі», сьогодні, 17 грудня, в Москві під головуванням Президента України Віктора Януковича та Президента Російської Федерації Володимира Путіна відбулося шосте засідання Російсько-Української міждержавної комісії (УРМК), в ході якого сторони підписали 14 документів. Зокрема, що стосується зниження ціни на газ до $268,5 за тисячу кубометрів.

За підсумками шостого засідання Російсько-Української міждержавної комісії у присутності президентів двох країн підписано 14 документів   

Зокрема, затверджено план дій з врегулювання торговельних обмежень у двосторонній торгівлі між Росією і Україною на 2013-2014 роки, передає «ИТАР -ТАСС».
«Газпром» і «Нафтогаз України» підписали доповнення до контрактів на купівлю-продаж, поставки, обсяги та умови транзиту природного газу від 19 січня 2009 року.
Підписано протокол засідання міждержкомісії, план російсько-українських заходів щодо спільного святкування 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка у 2014 році. План заходів – семисторінковий документ, що складається з переліку заходів, розбитих на шість розділів: науково-просвітницькі, культурно-мистецькі, заходи щодо спорудження і збереження об´єктів, пов´язаних з іменем Шевченка, освітлення ювілейних заходів у ЗМІ та публікація тематичних заходів, заходи на регіональному рівні, а також міжнародні заходи, заплановані Україною, в яких пропонується взяти участь російській стороні.

Крім того, підписані: угода між про реалізацію заходів держпідтримки відновлення серійного виробництва літаків Ан-124 з двигунами Д-18Т та їх модифікаціями; протокол про поставки товарів за виробничою кооперацією в 2014 році; меморандум про наміри щодо активізації співпраці у сфері суднобудування між Мінпромторгом Росії та Міністерством промислової політики України.

Крім цього, підписано угоду про спільні дії з організації будівництва транспортного переходу через Керченську протоку; угоду між урядами Росії і України про оперативне оповіщення про ядерну аварію та обмін інформацією в галузі ядерної та радіаційної безпеки.

Також Кабмін РФ і України затвердили протокол про визначення пункту пропуску через російсько-український кордон «Куйбишево» для спільного контролю; протокол про внесення змін до угоди про співробітництво під час здійснення спільного контролю осіб, транспортних засобів і товарів на українсько-російському держкордоні.

Федеральна служба РФ з контролю за обігом наркотиків і Державна служба України з контролю за наркотиками підписали угоду про співпрацю, МНС Росії і Державна служба України з надзвичайних ситуацій затвердили план спільних заходів у контексті реалізації угоди про співробітництво в галузі попередження промислових аварій, катастроф, стихійних лих та ліквідації їх наслідків.
Крім того, Роскосмос і Державне космічне агентство України підписали меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва в галузі ракетно-космічної промисловості.

Водночас В.Путін заявив, що питання про приєднання України до МС не обговорювалося.

За його словами, рішення уряду РФ про розміщення в цінних паперах України частини резервів ФНБ не пов´язано ні з якими умовами   

«Це не пов´язано з якимись умовами, ні з підвищенням, ні з пониженням, ні із заморожуванням соціальних стандартів, пенсій, допомог або витрат. І хочу всіх заспокоїти, сьогодні ми взагалі не обговорювали питання про приєднання України до Митного Союзу», – заявив Путін за підсумками міждержконсультацій.

 Фото: kremlin.ru

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *