ОСТАННІ НОВИНИ

Українські дівчата піднесли Путіну гарбуза

|

Сьогодні, 17 грудня, українські дівчата піднесли Президентові РФ Володимиру Путіну гарбуза. Близько 50 дівчат провели пікетування Посольства РФ, заспівали там народних пісень та залишили там свою однозначну відмову вступати до Митного Союзу – гарбуз, обв’язаний єврострічками. Про це інформує ЄвроМайдан – EuroMaydan.

Як відомо, за давньою українською народною традицією, гарбуз виносили сватам, як знак відмови дівчини вийти заміж за того, хто просить її руки. Отримавши гарбуза, хлопець не міг посвататися вдруге.


У такий символічний спосіб громадськість України дає свою відповідь на пропозицію Володимира Путіна Україні увійти до Митного союзу. І хоча це суто українська народна традиція, ми сподіваємося, що ця символічна відповідь, буде почута та усвідомлена керманичами Росії, адже, як відомо, «насильно мил не будешь».


Активістки тримали плакати: “Чорні брови, карі очі – я за Путіна не хочу!”, “Запрошуємо тебе до Європи – будемо дружити сім`ями!”, “Насильно мил не будешь!” тощо. До пікету також приєдналася колона з активістами АвтоМайдану. Вони двічі проїхали повз Посольство РФ з прапорами України та ЄС та звуковими сигналами продемонстрували свою присутність.

Фото: ЄвроМайдан – EuroMaydan.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *