ОСТАННІ НОВИНИ

Янукович полетів до Москви. На пікет дивився з вертольота

|

Президент Віктор Янукович відбув у Росію для зустрічей із владою й участі в засіданні українсько-російської міждержавної комісії.

Про це повідомляють “Українські новини“.

На шляху до аеропорту “Бориспіль”його кортеж очікували з пікетом активісти Євромайдану – однак президент, швидше за все, прилетів туди вертольотом.

“Подзвонив знайомий. Каже, що вертоліт Януковича щойно пролетів на Бориспіль. Дорогами Києва він вже боїться їздити?”, – написала прес-секретар “Фронту змін” Ольга Лаппо у Facebook близько 11 години. 

Початок зустрічі Януковича із Президентом Росії Володимиром Путіним запланований на 15:00 за місцевим часом, а потім український президент візьме участь у засіданні комісії.

Під час комісії планується обговорити питання в торгово-економічних, енергетичних, авіаційних, космічної сферах, а також у сферах атомної енергетики, транспорту й прикордонному співробітництві.

Крім того, заплановане підписання низки документів, зокрема про зняття обмежень у торгівлі з низки продукцій.

Як відомо, опозиція та громадськість побоюються, що Янукович і Путін підпишуть документи, які, зокрема, передбачатимуть входження України до Митного союзу Росії, Білорусі й Казахстану. Тоді як опоненти влади домагаються зближення з Євросоюзом.

Прем`єр-міністр Микола Азаров запевняв, що під час візиту Януковича в Росію буде врегульовано питання нерентабельності української газотранспортної системи через зниження обсягів закупівлі Україною газу й прокачування Росією газу через українську територію, а також знижене ціну на газ для України.

Як писав Львівський портал, близько двохсот активістів Майдану перед 9 год. ранку зібрались для пікету Бориспільської траси, якою Президент України Віктор Янукович мав їхати до аеропорту для відбуття до Москви. Активісти стояли біля повороту на аеропорт “Бориспіль”.

 Фото: PHL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *