ОСТАННІ НОВИНИ

Ніхто на Львівщині не подавав клопотань щодо взяття на поруки Олега Панаса

|

Жодних клопотань щодо взяття на поруки затриманого у Львові фотокора Олега Пасана до Головного управління МВСУ у Львівській області не надходило. Про це сьогодні під час сесії розповів заступник начальника ГУМВС України у Львівській області Василь Кундик. Він повідомив, що на Львівщині проти цього фотографа не порушено жодного кримінального провадження. Його львівська міліція затримувала за дорученням Шевченківського райсуду Києва.

«Ми виконували ухвалу суду. За що притягується Олег Панас до кримінальної відповідальності я не знаю, було доручення затримати його та доставити до Києва, що ми і зробили», – розповів В.Кундик.

На якому етапі перебуває зараз хід слідства, правоохоронець не розповів, пояснюючи тим, що не володіє інформацією. Також він заперечив, що до фотокореспондента правоохоронці застосовували силу.

«Будь-яких скарг від затриманого до нас не надходило», – запевнив він. На що депутати відреагували дуже емоційно, почавши навперебій вигукувати зі своїх місць і задавати зустрічні запитання.

Зокрема, на зауваження депутата-рухівця Олександра Ганущина про те, що є відео, де чітко видно як до фотокореспондента застосовувалась сила, Василь Кундик відповів, що наразі триває службове розслідування. Він наголосив, що це не його прерогатива давати оцінку діям інших правоохоронців.

«По цьому факту проти працівників міліції не було порушено жодного провадження. Якщо будуть вставлені порушення чинного законодавства, то будуть порушені провадження і конкретні люди будуть притягнуті до відповідальності. Цю справу розслідуватиме прокуратура», – зазначив правоохоронець.

На запитання, чи надходили до правоохоронних органів якісь звернення від голови ЛОДА Олега Сала щодо того, що він візьме на поруки О.Панаса, як раніше обіцяв, правоохоронець повідомив, що жодних подібних клопотань до них не надходило.

Нагадаємо, Олег Панас затриманий у Львові відповідно до постанови Шевченківського райсуду м.Києва в якості підозрюваного.

Його підозрюють у вчиненні злочинів, передбачених статтями № 194, 294, 341, 342, 345 ККУ. (Зокрема, за цими статтями звинувачують в масових безладах, пошкодженні майна, розбої, захопленні громадських та державних будівель, опорі представникам міліції та ін.).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *