ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові представлять виставку хрестів та розп’ять

|

Напередодні свята Різдва Христового Львівський музей історії релігії спільно з Музеєм сакрального мистецтва імені о. Антона Петрушевича підготували виставку «Знамення і образи віри».   В рамках циклу «Різдвяні зустрічі» шанувальники сакрального мистецтва  матимуть можливість ознайомитися з унікальними речами численної збірки монахів-студитів «Студіон».

Темою цьогорічної експозиції є хрест – символ Ісуса Христа, його розп`яття і його слави. Символ християнської віри (хрест) супроводжує людину протягом усього життя.

На виставці будуть представлені ручні хрести, процесійні, напрестольні, надбанні (ковані хрести з куполів знищених церков). Поряд з ними експонуватимуться ікони, картини на полотні і дереві, феритрони  на яких зображено Спасителя, є сюжети розп’яття. Представлені речі –неперевершене творіння людських рук XVI-XX ст. ст. – зібрані і врятовані невтомними стараннями голови комісії сакрального мистецтва Львівської архієпархії УГКЦ  о.Севастіяна та його помічників.

Працівники фондів ЛМІР нададуть рідкісний експонат: двостороннє барельєфне «Розп’яття» з дерева.

Виставка завершує святкування 1025-річчя хрещення Київської Руси у Львівському  музеї  історії релігії.

Урочисте відкриття експозиції «Знамення і образи віри» відбудеться у середу, 18 грудня, о 16 годині в приміщенні виставкової зали Львівського музею історії релігії. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *