ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська міліція накрила потужну підпільну гуральню

|

Львівські правоохоронці виявили та припинили діяльність розгалуженої мережі з виготовлення алкогольних напоїв, та вилучили більше семи сотень вже готових пляшок фальсифікату, майже триста літрів спирту та півтори тисячі марок акцизного збору з ознаками підробки. Про це повідомляє ВЗГ ГУ МВСУ у Львівській області.

У поле зору оперативників Державної служби боротьби з економічною злочинністю Львівського міського управління міліції підпільна гуральня потрапила після низки звернень громадян про випадки придбання у різних магазинах Львова та області неякісного алкоголю.

Під час слідчо-оперативних заходів з’ясувалось, що виготовлення та розповсюдження фальсифікованої горілки – це результат активної діяльності розгалуженої мережі, до складу якої входить більше десяти осіб.

Горілку виготовляли кустарним способом та збували через контрагентів у торгівельних мережах Львова та області. Також було викрито пункт збору склотари та підготовки її до розливу фальсифікату.

Використовуючи виробничі потужності «підпільного» цеху, за одну добу злочинці виготовляли до тисячі пляшок фальсифікованої горілки, на яку наклеювались марки акцизного збору і яка в подальшому упаковувалась у тару встановленого зразка.

Слід зазначити, що всі операції по упакуванню продукції проводилось з дотриманням державних стандартів та відповідних вимог. Іншими словами, для покупця визначити візуально, що придбаний алкоголь насправді є фальсифікатом, було практично неможливо.

У підпільній гуральні підробляли горілчану продукцію не лише львівських виробників, а й інших відомих торгівельних марок.

«Нами було задокументовано та припинено діяльність двох цехів по виготовленню незаконної алкогольної продукції з використанням підроблених марок акцизного збору. На сьогодні призначено ряд експертиз» – зазначив начальник відділу ДСБЕЗ ЛМУ ГУ МВС України у Львівській області, полковник міліції, Денис Гусашвілі.

Розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 199 Кримінального кодексу України санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Фото: ВЗГ ГУ МВСУ у Львівській області 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *