ОСТАННІ НОВИНИ

Польські депутати запевнили, що двері Європи для України відкриті, - Павлюк

|

У випадку, якщо президент Янукович таки надумає підписати угоду про вступ до Митного Союзу, Польща все ж не закриватиме двері перед Україною. І надалі перед Євросоюзом підтримуватиме прагнення українців до гідного життя. Про це повідомив сьогодні секретар Львівської міськради Василь Павлюк на прес-конференції за підсумками українсько-польського круглого столу щодо підтримки європейських прагнень України.

Круглий стіл відбувся у Любліні (Польща) з ініціативи секретаря ЛМР Василя Павлюка. На зустрічі були присутні представники п`ятьох західноукраїнських міст: мери Рівного, Івано-Франківська, перші заступники мерів Тернополя та Луцька, очільники Любліна, депутати Європарламенту, ректори польських університетів.

Під час зустрічі учасники круглого столу висловили своє бачення виходу із ситуації, що склалась в Україні. 

За словами В.Павлюка, деякі іноземні політики не завжди розуміють, що саме відбувається в Україні. Адже люди вийшли з протестом проти законно обраної влади.

“Так, справді і президент, і уряд є законнообраною владою. Але ми пояснили, що зараз в Україні розігрується сценарій, написаний в Росії. У нашій державі його втілюють в основному Медведчук та Клюєв. Вони працюють на Кремль. І намагаються спровокувати мітингарів, аби показати світу, що в Україні живуть дикарі, не достойні бути у Євросоюзі. Це робиться, щоб Європа відвернулась від України і нам не залишилось нічого іншого, окрім російського вибору”, – зазначив В.Павлюк.

Він додав, якщо цим проросійським силам вдасться втілити свій сценарій, то це може призвести до розколу України та громадянської війни. Однак цього не хочуть ні опозиція. Ні люди, що вийшли на Майдан.

“Наша делегація пояснювала, що люди на майданах виборюють право на краще майбутнє. Сьогодні там стоять не за опозицію, не за якусь конкретну партію, а за гідне життя наших дітей. Опозиція очолила цей процес виключно номінально і тимчасово”, – зазначив В.Павлюк. 

Секретар Львівської міської ради також повідомив, що після Різдвяних свят планується проведення ще одного круглого столу, проте вже у Львові. На нього будуть запрошені мери та голови міських рад зі всіх великих міст України та Польщі.

Фото: Львіфвський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *