ОСТАННІ НОВИНИ

Українка здобуває перемогу у гонці переслідування (відео)

|

Валентина Семеренко здобула свою першу індивідуальну перемогу на етапах Кубку світу з біатлону. Щасливою для українки стала гонка переслідування у французькому Ансі.

У контактному та швидкому персьюті Валя, яка стартувала з третьої позиції після спринту, весь час трималася поблизу лідируючої групи. Лише після першої стрільби, де вона одного разу промахнулася, Семеренко впевнено надолужила втрачене.

Великі шанси на перемогу булий в капітана української команди Олени Підгрушної. Однак остання стійка з трьома промахами відкинула Олену, аж на 10-те підсумкове місце. Окрім того, у кількох секундах позаду фінішували сестра Валі – Віта Семеренко та Юлія Джима.

Чешка Габріела Соукалова лідирувала до вирішальної стрільби, маючи 10-секундний відрив від українок. На стійці Габі довго вицілювала, але таки промахнулася одного разу. Натомість, Валя Семеренко відпрацювала на відмінно та вирушила у гонку лідером. На жаль, Олена Підгрушна «застрелилася», не зумівши закрити три мішені. Додаткові півкілометра, звичайно, поставили хрест на надіях про подіум.

Але найцікавіше сталося на останньому кілометрі гонки. Валя дозволила підібратися до себе росіянці Ірині Старих, яка після виходу зі стадіону програвала шість секунд. Більше того, Ірина навіть обійшла українку. Однак Валентина, на останньому підйомі, перед фінішем просто «з`їла» Старих, і святкувала перемогу. Для Валі Семеренко це перша у кар`єрі індивідуальна перемога.

 

Наші результати у гонці переслідування на 10 км

1. Валя Семеренко (Україна) – 28:05.4 (1+0+0+0);

2. Іріна Старих (Росія) +4.2 (0+0+0+0);

3. Тіріл Екхофф (Норвегія) +15.5 (0+0+1+0) ;

10. Олена Пігрушна (Україна) +1:03.8 (0+0+0+3) ;

12. Віта Семеренко (Україна) +1:07.5 (0+0+1+0) ;

14. Юлія Джима (Україна) +1:18.3 (0+0+1+1) ;

34. Наталія Бурдига (Україна) – +2:26.6 (1+4+0+0);

57. Марія Панфілова (Україна) +6:13.3 (0+2+3+4).

За матеріалом сайту Чемпіон

Фото: Biathlonrus  

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *