ОСТАННІ НОВИНИ

Екс-радник Путіна пояснив тактику щодо розколу України

|

Російське керівництво розгорнуло безпрецедентну війну за Київ за “грузинським” сценарієм.

Про це у своїй колонці на “Ехо Москви” написав колишній радник Путіна Андрій Ілларіонов.

За його словами, “влітку 2013 року проти України була розгорнута повномасштабна війна нового типу – митна, санітарна, газова, пропагандистська”.

Результатом цього стало те, що підписання Угоди про асоціацію з ЄС у Вільнюсі було зірвано, і на Сході і Півдні України почали дещо “розхолоджуватись” до євроінтеграції.

Ілларіонов переконує, що ці регіони були сприйняті в Кремлі як можливий плацдарм для проведення осетинсько-абхазького сценарію.

“Коли тільки він позначився, негайно була запущена теза про “розкол” і навіть про “тектонічний розкол” в Україні”, – пояснює екс-радник Путіна.

За його словами, “тоді в бій були кинуті нові пропагандистські й інші сили, а в Москві почалося квапливе формування ударного наступального з`єднання інформаційних війн нового століття – агресивного пропагандистського монстра “Росія сьогодні”.

Ілларіонов попереджає, що далі Росія може вдатися до тих же кроків, що і в Грузії.

Серед них він називає створення антиєвропейських “плацдармів”, введення їх в конфронтацію з рештою країни і використання цих “протиріч” для дестабілізації ситуації.

Після цього, за словами Ілларіонова, може послідувати зрив євроінтеграції і “бордерізація” захоплених плацдармів”.

Екс-радник попереджає, що “чим більш жорстким буде протистояння учасників, чим більше в ній буде висловлено взаємних звинувачень і образ, чим більше проллється крові… тим легше буде її (Україну) “підвісити” на довготривалий гачок майстерно спровокованого внутрішньоукраїнського конфлікту”.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *