ОСТАННІ НОВИНИ

Активістам, які блокували «Тигр» у Василькові, загрожує до трьох років тюрми

|

Прокуратура повідомляє, що особи, які блокували трасу у Василькові, поставили під загрозу життя хворої жінки, простих громадян та пасажирів. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

«Завершено першочергові слідчі дії у кримінальному провадженні стосовно блокування 09.12.13 транспортних комунікацій у Василькові», – йдеться у повідомленні.

“З метою не допустити проїзд колони автобусів із працівниками спецпідрозділу “Тигр”, групою осіб з використанням автомобілів було влаштовано перешкоди, в результаті чого було блоковано проїзну частину вулиці Декабристів у місті Василькові та на міжнародній трасі Київ – Одеса поблизу автозаправочної станції “БРСМ”, – зазначили у прокуратурі.

У відомстві уточнюють, що “у результаті таких дій було унеможливлено нормальну роботу транспорту: заблокований рух транспортних засобів у напрямку Києва, утворено значне скупчення автомобілів, тисняву та затор, що в тому числі створило небезпеку для життя людей”. “Так, лікарі “швидкої допомоги”, що застрягла у заторі ледь встигли врятувати життя хворій жінці, яку везли з гострим захворюванням, а пасажири більше десяти маршрутних автобусів застрягли на трасі”, – перерахувала прокуратура.

Васильківським МВ ГУ МВС України у Київській області за вказаним фактом було внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.279 КК (блокування транспортних комунікацій).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до 2 років, або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років.

“На даний час в рамках розслідування встановлені та допитані свідки – водії маршрутних транспортних засобів та “швидкої допомоги”, які були вимушені змінювати маршрути та виїжджати на смуги зустрічного руху, щоб об’їхати перешкоди. Усі вони підтверджують факт блокування транспортної магістралі, порушення громадського порядку та провокацій”, – уточнили у прокуратурі.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *