ОСТАННІ НОВИНИ

Українки взяли естафетне срібло і очолили кубок націй (відео)

|

Жіноча естафета України з біатлону виборола друге місце, на етапі у французькому Ансі. Срібло українок дозволило їм очолити загальний кубок націй.

Починали дівчата важко. Юлю Джиму, яка стартувата на першому етапі, підбила одна із суперниць тож українка втратила чимало часу ще до першої стрільби. Намагаючись наверстати втрачене Джима відмолотила стійку з трьома промахами, однак зуміла сконцентруватись та закрила усі мішені додатковими патронами.

Віта Семеренко прийняла естафету 9-ю., із 43 секундами відставанням від лідерів. Нажаль далось в знаки те, що спортсменка перехворіла вкатку та початок сезону. Не зважаючи на хорошу стрільбу – всього один додатковий патрон на стійці, Віта програвала ходом.

Валя Семеренко прийняла естафету 7-ю із відставанням 1 хвилину 10 секунд. Хороший хід та ідеальна стрільба українки вивели нашу команду на трете місце, перед заключним етапом.

Олена Підгрушна пішла на дистанцію із 50-ти секундним відставанням від німкені Лаури Дальмаєр та 15-ти секундним відставанням від тріумфаторки минулого сезону – норвежки Тури Бергер. Німкеня ні ходом, ні стрільбою не дала шансу поборотися за перемогу суперницям, а от за друге місце розгорілась запекла боротьба.

 Ідеальна стрільба та лижня капітана нашої команди допомогли українкам вирушити на останнє коло другими, із 8-ми секундним гандикапом над норвежками. Тура Бергер, яка максимально скоротила розрив до Підрушної, так і не зуміла випередити Олену на фініші. Відтак Українки вибороли срібні нагороди.

 

Кращі результати:

1. Німеччина – 1:06:27.8 (0+3);
2. Україна +23.3 (0+4);
3. Норвегія +23.8 (0+10);
4. Канада +1:35.8 (0+9)…

Варто додати, що друге місце в естафеті вивело українок в лідери загального заліку кубка націй:

1. Україна – 2111 очок,
2. Норвегія – 2090 очок,
3. Німеччина – 2050 очок.

Фото:biathlon.com.  

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *