ОСТАННІ НОВИНИ

Опозиція вимагає від Пшонки покарати захоплювачів офісу «Батьківщини»

|

Опозиція звернулася до Генпрокуратури з вимогою провести розслідування силового захоплення офісу партії «Батьківщина», що стався 9 грудня.

Як повідомляли у партії «Батьківщина», з такою вимогою звернулися глави опозиційних фракцій Верховної Ради Арсеній Яценюк «Батьківщина», Віталій Кличко УДАР, Олег Тягнибок «Свобода» та голова Центрального штабу ВО «Батьківщина» Олександр Турчинов.

У зверненні депутати розповіли про те, як було здійснено захоплення офісу, і додали фото- та відеоматеріали.

Парламентарії вважають, що дії осіб, що захопили офіс, кваліфікуються як «Розбій» (ст.187 Кримінального Кодексу України), «Погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча» (ст.346), «Перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради» (ст.351) і «Перевищення влади або службових повноважень» (ст.365) і тягнуть за собою кримінальну відповідальність.

Як повідомляв Львівський портал, ввечері 9 грудня Беркут штурмував офіс «Батьківщини». Бійці спецпідрозділів увірвалися в офіс, вибивши вікна та двері. Із офісу вивезли сервери та документи. Світова громадськість засудила дії силовиків.

Коментарі
Джерело фото: Наталя Ільїна 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *