ОСТАННІ НОВИНИ

На сцені Львівської філармонії поетична феєрія «Святий Миколай у Львові»

|

Напередодні дня здійснення дитячих мрій свята Святого Миколая на сцені Львівської філармонії, 16 грудня о 15:00 та 17:00, відбудеться музично – поетична феєрія «Святий Миколай у Львові». Про це повідомляє прес-служба філармонії.

Солісти Львівської філармонії створять чарівну казкову атмосферу, у якій діти побачать, які у світі є чудеса. Автором пісні «Святий Миколай у Львові» – є львівський композитор – Роман Цись, автором тексту є відомий своїми гарними віршами,які чудово лягають на музику – Микола Петренко. У цьому дійстві беруть участь :Ніна Карпінець, Ольга Фенюк, Ірена Грех,  Віталіна Городнича, Наталія Грановська, Ірина Стефанко, Назар Тацишин, Володимир Пономаренко. Також цікавою для дітей буде програма фокусниці Оксани Кузіної. Казка триває близько 60 хв.

Розпочнеться дійство із традиційних новорічних персонажів: Янгола, Чортика та, звичайно, Святого Миколая, який подарує дітям справжню казку. Казка називається «Подарунок лісового чарівника» – авторми якої є: відомий львівський композитор – Євген Заставний та автором лібрето –  Василь Сагайдак. В казці небагато персонажів, але всі вони мають важливі ролі. Це ведуча – оповідач, чарівник і звірята: Лев, Лисичка, Заєць, Білка та Вовк. У чарівника є також помічники-танцівниці.

Казка оповідає, що за легендою, з прадавніх часів, звірі жили без хвостів, але їм було надзвичайно зле без них. І звірі вирішили повернути собі хвости. Вони пішли до чарівника, який мешкав у лісі, і попросили зробити їм хвости. Чарівник пообіцяв їм 100 хвостів, тож звірята дуже зраділи.

Кожен із звірів приходить до чарівника за своїм хвостом і виконує чудовий музичний номер. А чарівник також співає сучасні пісні. У звірят є спільні музичні композиції, зокрема, розпочнеться казка з чудової пісні «Станьмо в коло». Іншою спільною піснею звірів є «Мандрівна», яку звірята співають, подорожуючи до чарівника. Казка завершується піснею, «Заводьмо новий танець»  у якій всі звірята радітимуть, що з хвостами.

Як розповіла режисер-постановник Львівської філармонії Любов Фітьо, ідея казки виникла під час роботи журі фестивалю «Зоряний спалах». Композитор Євген Заставний дізнався про музичні дитячі вистави у філармонії: «Пан Коцький», «Лис Микита», «Дитяча розважальна» і запропонував поставити у Львівській філармонії свою казку для дітей молодшого і середнього віку, в якій вже є музичний супровід. Так, до Львівської філармонії потрапила казка «Подарунок лісового чарівника». Ця казка, у 2011 р. була також поставлена у Києві.

«Коли я прочитала музичну казку Євгена Заставного, а ще послухала музику, то вирішила обов’язково  зробити цю чудову казку. І так співпало що  ми з солістами Львівської філармонії підготували її перед святом Миколая , адже – це улюблене свято малечі. Бо в цей день до дітей приходить справжній чарівник, який виконує найзаповітніші дитячі бажання. Дива, пов’язані зі Святим Миколаєм, найчистіші і найсвітліші, вони дарують віру в силу добра. Чудотворець Миколай в Україні був завжди одним з найшанованіших християнських святих. Постановка казки отримала назву «Подарунок Святого Миколая», а між солістами ця казка має ще іншу назву «Казка про хвости». Казка дуже легка для сприйняття, весела та позитивна, з чудовим акомпанементом та якісною музикою у сучасних стилях рок-н-ролу, джазу, популярної пісні. На прем’єрній постановці казки побувають її автори. Діти краще вивчать улюблених звірів та їхні особливості, зокрема, цікаво почути про відмінність хвостів у тварин. Казка у Львівській філармонії навчає дітей любові до музики», – зазначила Любов Фітьо.

Зазначимо, що музична казка «Святий Миколай у Львові» відбудеться також 5 січня о 12:00.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *