ОСТАННІ НОВИНИ

Ще одна пенсіонерка віддала 21 тис грн телефонному шахраю

|

До Залізничного райвідділу міліції із заявою про шахрайство звернулася 78-річна львів‘янка. Жінка повідомила, що 11 грудня в обідню пору на її домашній телефон зателефонував невідомий чоловік, який повідомив, що її 27-річний онук „потрапив в аварію і потрібні гроші для вирішення проблем на місці”. Про це повідомляє ВЗГ ГУМВС України у Львівській області.

Довірлива жінка, не переконавшись, де в цей час перебуває її онук, назвала свою адресу і передала названу суму – 21 тисячу гривень, чоловіку, який назвався Володимиром.

Отримавши гроші зловмисник зник. А вже згодом з‘ясувалося, що коли бабця „визволяла” онука, той безтурботно спав у себе вдома.

Ошукана жінка звернулася до правоохоронців.

Правоохоронці неодноразово зверталися до мешканців області із застереженнями щодо телефонних шахраїв, та, незважаючи на всі заклики до обережності, громадяни все ж потрапляють у тенета аферистів.

Оперативно затримати зловмисників можна по гарячих слідах, адже вони швидко знищують усі сліди, що вказують на їх причетність до правопорушення. Тому громадянам варто дослухатися до наступних порад:

– по-перше, завжди у всіх справах керуватися здоровим глуздом. Якщо є хоч найменший натяк на те, що повідомлення не відповідає дійсності, – обов’язково його перевірте. Найпростіші способи: зателефонувати тому, хто нібито потрапив у біду, а також у лікарню, міліцію, інші екстрені служби – залежно від того, що вам повідомили;

– по-друге, шахраї намагаються застати майбутню жертву зненацька та не даючи оговтатись, вимагають терміново діяти. Повідомте, що у вас зараз немає потрібної суми, намагайтеся виграти час. Розкажіть про телефонний дзвінок ще комусь із близьких та рідних. Зазвичай, уже тоді вдається зрозуміти, що ситуація нереальна та з’ясувати місце знаходження рідних;

– по-третє, впевнившись, що вас намагалися обдурити, терміново повідомте про це  до міліції. Таким чином ви допоможете викрити чергового шахрая та запобігти низці інших правопорушень.

Фото: Львівський портал 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *