ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура вимагає від ZIKу відеоматеріали львівського Майдану

|

На ім’я генерального директора медіахолдингу ZIK Дмитра Добродомова надійшов лист від прокуратури Львівської області, в якому вимагають надати усі відеоматеріали, відзняті 8 грудня у Львові на пр. Свободи працівниками телеканалу ZIK під час проведення мітингу на Євромайдані.

Зокрема, у листі зазначається, що відео необхідне для вивчення та долучення до матеріалів кримінального провадження, відкритого за ознаками порушення ч. 2 ст. 161 ККУ – «умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної  ворожнечі  та  ненависті,  на  приниження  національної  честі  та  гідності… у  поєднані з насильством, обманом чи погрозами».

Щодо цього звернення телеканал ZIK надасть відповідь згідно з чинним законодавством. Водночас телеканал ZIK звертає увагу на активні намагання правоохоронців порушувати кримінальні справи проти активістів Євромайданів, виклики на допити.

На допити викликають і журналістів телеканалу «24», які висвітлювали події 30 листопада і 1 грудня.  Понад те, генпрокуратура вимагала у керівництва «24»  надати персональні дані своїх працівників і викликала на допит генерального директора телеканалу.

Відтак телеканал ZIK уважає ці дії такими, що не сприяють суспільному діалогу та висловлює глибоке занепокоєння ситуацією.  Також телеканал ZIK  офіційно оголошує про свій вихід з інформаційної ради при голові ГУ МВСУ у Львівській області.

ZIK

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *