Двох активістів випустили з-під варти, проте покарали штрафом та домашнім арештом

|

Печерський районний суд Києва визнав винним Юрія Болотова, одного з підозрюваних у причетності до масових заворушень на Банковій 1 грудня, призначив йому покарання у вигляді штрафу та звільнив з-під варти. Про це повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Києва.

“Суд визнав його винним в активній участі в масових заворушеннях і призначив покарання у вигляді штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян (850 грн) і відпустив підсудного з-під варти в залі суду”, – повідомили в прокуратурі. Йдеться про підозрюваного Юрія Болотова.

Болотова було затримано, а потім заарештовано за підозрою в причетності до подій на вулиці Банковій. Кримінальний процесуальний кодекс передбачає можливість підписання угоди про визнання провини, що, згодом може пом`якшити долю підозрюваного.

Також сьогодні апеляційний суд Києва звільнив заарештованого активіста Євромайдану Миколу Лазаревського, замінивши йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на домашній арешт.

Як передає кореспондент УНІАН, таке рішення було прийнято сьогодні в Апеляційному суді Києва.

Під домашнім арештом він перебуватиме до 30 січня 2014 року.

Нагадаємо, у Києві з 21 листопада проходять багатотисячні акції проти політики української влади.

Після жорстокого розгону Євромайдану 30 листопада близько 4-ї години ранку в Києві на вулиці 1 грудня вийшли понад 500 тис. осіб.

Того ж дня близько півтисячі молодиків спортивної статури прорвали кордон міліції та імітували штурм Адміністрації Президента. Вони поводились досить агресивно.

Згодом міліція Києва повідомила, що розслідує 11 кримінальних проваджень щодо подій, пов`язаних із захопленнями адмінбудівель, іншими інцидентами, що сталися 1 грудня в центрі столиці. У рамках розслідувань цих проваджень було затримано 9 осіб.

3 грудня суд на два місяці заарештував цих 9 осіб. Рішення винесено за ст. 294 Кримінального кодексу (масові заворушення).

4 грудня родичі затриманих повідомили, що їхні близькі були мирними учасниками мітингу, не брали участі в організації заворушень чи провокацій, їх безпідставно затримали і побили бійці спецпідрозділу “Беркут”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *