ОСТАННІ НОВИНИ

Бродівська міська рада вирішила перенести пам’ятник Кутузову

|

На сесії Бродівської міської ради, яка відбулась учора, депутати вирішили перенести погруддя російському полководцю Кутузову зі скверика навпроти Педагогічного коледжу ім. М. Шашкевича на територію КП “Броди”. Таке рішення депутати ухвалили у відповідь на звернення відомого громадського діяча, політв’язня Ігоря Калинця. Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

Як повідомив голова фракції ВО “Свобода” у Бродівській міській раді Віктор Горішній, кілька місяців тому Ігор Калинець побував у Бродах, взяв участь у засіданні сесії міської ради.

Він висловив вдячність депутатам за те, що одну з вулиць міста було названо в честь його покійної дружини Ірини Калинець. Водночас Ігор Калинець був здивований, що в місті досі стоїть погруддя Кутузова.

Нещодавно він звернувся до депутатського корпусу Бродівської міської ради з листом, в якому закликав установити на місці пам’ятника Кутузову монумент комусь із видатних українців. На сесії депутати ухвалили рішення перенести погруддя на територію комунального підприємства “Броди”, а в бюджеті міста на 2014 рік передбачити кошти для впорядкування території скверу.

Комісії з питань духовності, освіти, молоді та спорту доручили подати пропозиції, який пам`ятник мав би бути на цьому місці.

Фото: topor.org.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *