ОСТАННІ НОВИНИ

Олега Панаса 1 грудня на Банковій не було, - стверджує його батько

|

Батько фотокореспондента й активіста Майдану Олега Панаса сьогодні звернувся до громадськості з проханням захистити його сина від репресій. Його звернення прозвучало в прямому ефірі Радіо «Львівська хвиля», повідомляється на сторінці у facebook Євромайдан Львів.

Олега Панаса затримали вчора у Львові київські міліціонери й того ж дня етапували до столиці. Хлопця підозрюють у вчиненні провокацій на вул..Банковій у Києві, під час штурму Адміністрації президента 1 грудня.   

«Люди доброї волі! Хто має почуття совісті, будь ласка, вступіться за мого сина! А ти, сину, тримайся, як твій дід тримався. Не зламала його тоталітарна система, і тебе на зламає!», – заявив Ігор Панас, батько затриманого Олега Панаса.

Як повідомляють кореспонденти «Львівської хвилі», з паном Ігорем зв’язалися, аби дізнатись детальнішу інформацію про затримання. Він зараз збирає довідки для суду. За його словами, в Києві допомагають нардепи від «Батьківщини» Степан Кубів і Михайло Хміль. «Вчора приблизно о 12.30 він вийшов у місто і пішов у своїх справах. Біля «Магнуса» троє у штатському звинуватили його в тому, що він украв мобільний телефон, пов’язали й посадили в синю «сімку». Показали якийсь пошарпаний телефон. Є свідки, є фото. Забрали в управління міліції на Григоренка. Потім Рудяк брехав, що Олега вже відправили до Києва – його тримали до 15-ї години, потім повезли. Вночі мені подзвонили, що він на вулиці Косогірній у Києві», – розповів батько затриманого.

За його словами, сьогодні близько 12-ї год. справу Олега розглядав Шевченківський суд міста Києва.

«Звинувачують його в побитті «беркуту». Але на Банковій 1 грудня його не було. Вночі на 30 листопада Олега побили на Майдані, розбили камеру. Правоохоронці пояснили, що Олега затримали через фотографії, які він виклав в інтернет і які опублікувало агентство Reuters. Мати Олега поїхала до Києва, адвокат Козаченко (ім’я не назване) працює. Олег не п’є, не курить, працює незалежним фотокореспондентом», – додав його батько.

Аудіозапис звернення.

Фото зі сторінки О. Панаса у Вконтакті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *